Áprilisban növekednek a Windows Store appok árai

Czipperer Dia - 2015. március 24.

Nem egészen egy hónap múlva a Windows felhasználóknak többet kell majd fizetniük egy-egy applikációért a Windows Store-ban. Az árak április 13-tól növekednek majd.

Jövő hónaptól többet kell majd fizetniük a Windows 8.1 és a Windows Phone felhasználóknak egy-egy applikációért, melyet a Windows Store-ban vásárolnak. A Microsft április 13-ától emeli meg az árakat.

A vállalat közlése szerint ennek oka a dollár értékének emelkedése szemben az európai valutákkal. Ezért egyes nemzeteket a régióban sújtani fogják a jövőbeni áremelkedések, amely 20% vagy akár annál nagyobb mértékű is lehet.

A legsúlyosabb ütést ezzel az Egyesület Királyságra, Oroszországra, a skandináv népekre, Mexikóra, Lengyelországra és több dél-amerikai országra sikerült mérnie a Microsoftnak.

A változások a fejlesztők számára automatikusan megjelennek a rendszerben. A vállalat az anyaországban, az Egyesület Államokban nem növeli majd az árakat.

A lépés nem tekinthető egyedinek a piacon, hiszen az Apple nemrég hasonló lépést tett az AppStore kapcsán: az ingyenes feletti első fokozat ára 20 centtel növekedett.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza