Egy esernyő, amit sosem veszítünk el

Kütyü Magazin - 2015. március 19.

Elveszíthetetlen és viharálló okos esernyőt fejlesztett ki egy héttagú rijekai feltaláló-csoport. A Kisha márkanevű esernyő Bluetooth-adapterrel rendelkezik, amely jelez az okostelefonnak, ha az túlságosan eltávolodik tőle.

A Poslovni Dnevnik gazdasági napilap számolt be egy új, okos találmányról. A Kisha márkanevű esernyőt nem lehet elveszíteni, mert beépített Bluetooth-adapter található benne, amely jelzést küld a tulajdonos okostelefonjára, ha az túl messze távolodik el az eszköztől. A horvát cég az Apple iBeacon technológiáját használta fel találmányához. Azért viharálló az ernyő, mert karjait ugyan kifordíthatja a vihar, de csuklói törhetetlenek.

Rijeka egyike azoknak a tengerparti városoknak, ahol sokat esik az eső és sokszor fúj viharos erejű szél. A folyton elhagyott, a szél által kifordított esernyők sok bosszúságot okoznak, ezeken a gondokon segít a termék. A Kisha a csapat szerint 100%-ban szél- és korrozióálló is.

 

 


Az esernyő 59 dollárba kerül. Ingyenes szállítással és három év garanciával lehet megvásárolni. Goran Candrlic, a Kisha igazgatója el van ragadtatva az eladási eredményektől: egy hónap alatt sikerült 27 ország 115 különböző városában értékesítenie találmányát.

 

 

Forrás: Übergizmo.com, MTI

Vissza