Minden telenoros élvezheti a 4G-t

Kütyü Magazin - 2015. március 13.

A Telenor márciustól egy újdonságot vezet be. Ezentúl nem köti tarifacsomaghoz a 4G hálózati hozzáférést, csupán a készülék képsségein múlik majd, a felhasználók kihasználhatják-e a Hipernet előnyeit.

A Telenor bejelentette, hogy valamennyi lakossági és üzleti előfizető részére elérhetővé teszi a Telenor legújabb generációs, 4G-szolgáltatását, melyet ügyfelei automatikusan, plusz költség megfizetése nélkül használhatnak 4G-képes okostelefonjukon, táblagépükön és mobilinternet modemjükön.

A társaság kínálatában jelenleg több mint harmincféle 4G-képes készülék található. Megfelelő SIM-kártya („USIM") birtokában az ügyfelek azonnal igénybe vehetik a 4G-szolgáltatást. A Telenor üzleteiben a régebbi SIM-kártyával rendelkező előfizetők kártyáit díjmentesen lecserélik.

Az ügyfelek a Hipernet 4G hálózatot a tarifacsomagjuk szerinti kínált sávszélességgel érhetik el, amennyiben az tartalmaz adatmennyiséget, vagy az előfizetők plusz mobilinternet szolgáltatást, illetve adatjegyet vesznek igénybe. Amellett, hogy a Telenornál megtalálható az akár 150 Mbps elméleti maximális letöltési sebességet kínáló tarifa is, a válaszidő is jelentősen lerövidül.

A Telenor Magyarország friss kutatási eredményei szerint a Hipernet előfizetők szinte ugyanolyan gyakran használják telefonjukat böngészésre, mint telefonhívások lebonyolítására. A gyorsabb letöltés hasznos lesz számukra, tekintve, hogy a válaszadók mintegy 41%-a néz videókat, filmeket és televíziót telefonján, 72% pedig streaming-alapú zenehallgatásra is használja készülékét.

A Hipernet bevezetése óta tavaly decemberig ötszörösére, azaz 236 ezerről 1 millió 184 ezerre nőtt a Telenor mobilinternetes hálózatára előfizetők száma. Az elmúlt 4 évben azonban nemcsak az előfizetők száma, hanem a szélessávú hálózat kapacitása is rengeteget fejlődött. Míg 2010 decemberében a hálózaton elérhető maximális letöltési sebesség 7,2 megabit volt, addig mára ez eléri a 150 megabitet, azaz a 4 évvel ezelőtti érték több mint hússzorosát. A Hipernet kültéri lefedettsége az év végéig 97 százalékra nő. A Telenor a Facebookon nemrég végzett felmérése szerint a mobilinternetezők 76%-a nagyon elégedett a Telenor Hipernet hálózatával.



 

Vissza