Négy díjat nyertek az idei iF Design Awards díjátadón a Samsung nyomtatói

Kütyü Magazin - 2015. március 9.

A Samsung nyomtatói és többfunkciós nyomtatói elsősorban a formatervezés terén mutatott merészségükért kapták az elismerést. A MultiXpress 4 (MX4), MultiXpress 7 (MX7), M5370 és a M45 készülékek részesültek a díjban, amelyek közül az utóbbi arany fokozatot kapott.

Az iF Design Award egy nemzetközi dizájn verseny, amelynek házigazdája a német International Forum Design. A díjat 1953-ban adták át először, és mára már olyan magas színvonalú elismerésekkel vetekszik hírneve, mint a Red Dot Design Award és az IDEA Award. A díjat 5 kategóriában adják át évről évre: termék dizájn, kommunikációs dizájn, csomagolás dizájn, belsőépítészet és dizájn koncepció kategóriákban. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri három fő szempont szerint behatóan tanulmányoz minden egyes benevezett terméket: dizájn, innováció és anyaghasználat. A 4615 induló közül az első 75 termék arany fokozatú dizájn díjban részesül.

 

MX7

 

Az arany fokozatot szerzett MX4 nem csak a kiemelkedő formatervezésnek köszönheti a kitüntetett figyelmet, hanem annak is, hogy elsőként sikerült megteremtenie egy dizájn központú integrált irodai egységet. A tervezés során a dizájn mellett ezúttal is a felhasználói igények kerültek a középpontba. Ennek köszönhetően az eddig bonyolult módon elérhető funkciók most egy integrált 10.1 hüvelykes táblagéppel, valamint az intelligens kezelői felülettel (Smart UI) egyszerűen és gyorsan kezelhetőek. 

Az MX7, M5370 és az M45 készülékek egységes és időtálló megoldásai termék dizájn kategóriában nyerték el a zsűri elismerését.

Integrált dizájn megoldások

A szintén arany fokozatú iF Design díjat kapott CLP-415 és CLX-4195 nyomtatók 2013-as megjelenése óta a Samsung olyan integrált dizájn megoldásokkal dolgozik, amelyeknek jellegzetességei a többi nyomtatón is felfedezhető.

 

CLP-415

 

A Samsung korszakalkotó módon elválasztja egymástól a készülékek felhasználói felületét és a nyomtatók nyomtatóművét, ezzel is képviseli azt az alapokhoz visszatérő dizájn szemléletet, amely az egyszerűségre, letisztultságra és időtállóságra helyezi a hangsúlyt. A felső kezelőfelület és az alsó kiszolgáló egység szintén külön blokkokat képeznek, amely még elegánsabbá teszi a nyomtató szerkezetét. A felső blokk ergonómikus formái, az elektronikát tartalmazó alsó rész kifinomultsága letisztult és egyszerű megjelenést kölcsönöz a nyomtatónak.

A tervezési folyamat során a felhasználók igényei kapták a főszerepet. Ugyanakkor, az értékállóság, hosszú távú megbízhatóság, egyszerű használhatóság és ergonomikus kialakítás szintén alapvető fontossággal bírt. Az egyedi aláírási színsémát a meleg és hűvös színárnyalatok kombinációja biztosítja, ezzel feldobva a máskor unalmasnak ható akromatikus színeket. Az ében barna kezelői felület és a világosszürke alsó rész színkombinációja tökéletesen passzol a modern irodák melegebb színvilágához.

 

 

 

Vissza