Véradást segítő mobilalkalmazást mutatott be a Vöröskereszt

Czipperer Dia - 2015. február 6.

A Magyar Vöröskereszt egy új mobilalkalmazást mutatott be, melynek segítségével a véradások időpontjairól és helyszíneiről lehet tájékozódni. Az applikáció tárolja, és térképen is megjeleníti a lehetőségeket.

„Véradás – Vöröskereszt” néven érhető el és tölthető le a Magyar Vöröskereszt hivatalos mobilalkalmazása, mely a véradók tájékozódását könnyíti meg. Az appon belül a felhasználók eligazodhatnak a különféle helyszínek és időpontok között, és térképen is megtekinthetik, hol van az adott véradó hely. 

A Magyar Vöröskereszt célja, hogy a digitális platformokon is terjeszkedjen, ezáltal több emberhez jusson el a véradás, életmentés fontosságának üzenete. A véradásokkal kapcsolatban egy weboldalt is üzemeltetnek, ahol szintén minden fontos információ megtalálható. Most ezt a felületet is megújították. 

Az alkalmazás pedig nemcsak az informálódásban lehet hasznos segítség, hanem azt is megtudhatja valaki – egy kérdőív formájában – hogy adhat-e vért. Különféle, véradással kapcsolatos hírek is elérhetők az appon belül, illetve arra is van lehetőség, hogy az illető közösségi oldalakon, másokkal is megoszthassa a véradással kapcsolatos információit.
 

 Az alkalmazás Android (balra) és Windows Phone platformon (jobbra)


Az alkalmazás, amelyet az EPAM önkéntesen fejlesztett a Vöröskereszt számára, egyelőre Android és Windows Phone rendszerű eszközökre érhető el, hamarosan azonban iOS alapú készülékekre is letölthető lesz az AppStore-ból.

 

Vissza