Szív alakú butamobilt fejlesztettek Japánban

Czipperer Dia - 2015. január 26.

Japánban az emberek többsége még hagyományos telefont használ. Ezt kihasználva alkottak meg egy egészen bizarr külsejű, szív alakú mobiltelefont hölgyeknek, amely márciusban debütál az országban.

Telefonra egyáltalán nem emlékeztet az új japán találmány, a szív alakú telefon. A Ymobile eszköze szív formát idéz, ám egyetlen mozdulattal átfordítható, és telefonálni lehet vele.
 

Az animációhóz kattints a képre


A külcsíny azonban nem minden. Bár elég extrém dizájnt kapott a készülék, tudása viszont nem túl kecsegtető. Okostelefonról szó sincs, egy hagyományos, hívásokra alkalmas készüléket alkottak meg, amely a PHS telefonhálózatot fogja használni. Japánban ezt a hálózatot kifejezetten a beszélgetésre használt telefonoknak tartják fenn.

Mindössze 0,9 hüvelykes monokróm kijelzőt kapott, melynek felbontása 128x36 pixel. Ez a töltöttségi szint, dátum és idő megjelenítáésére képes. A készülékben összesen száz telefonszám tárolható.

Sajnos SMS-ezni sem lehet vele, netről pedig ne is álmodjunk. Viszont hívni lehet vele bárkit, és üzenetrögzítés és hívásátirányítás funkció is elérhető benne.

A Heart 401AB névre keresztelt telefon előnye viszont a kompakt méret. 54 grammos súlya mellett mindössze 6,6 centi hosszú és 2,6 centiméter széles (elforgatott állapotban).

Csak hogy minden a szívek körül forogjon, milyen töltője is lehetne, mint szív alakú, ami szintén piros.

 

 

A készülék elforgatva azonban már nem szívet formáz, hanem egy mogyoróra vagy babapiskótára hasonlít. Egy szívvel a kezünkben elég érdekes lenne telefonálni, bár még így, nyitott állaptban sem tűnik telefonnak az eszköz.


A tervezők elmondása szerint azért alkották meg ezt a különleges dizájnnal megáldott mobilt, mert jól illik a női kézbe. Cserébe viszont nulla tudást kap a felhasználó, így nem valószínű, hogy sok hölgynek ez lenne majd az elsődleges telefonja Japánban, ahol márciustól lesz kapható, átszámítva nagyjából 30 ezer forintos áron.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Kulcsszavak: nők, dizájn, telefon, Japán
Vissza