DDR4 RAM-mal jöhet az iPhone 6S

Farkas Norman - 2015. január 15.

A legfrissebb híresztelések szerint az iPhone 6 utódjában már 2GB LPDDR4 RAM teljesít majd szolgálatot, vagyis az Apple a sebesség mellett tette le voksát és hanyagolni fogja a lassabb, de 35%-kal olcsóbb DDR3 memória használatát.

Úgy tűnik, rendeződtek az LPDDR4 memóriamodulokkal kapcsolatos gyártási nehézségek, melyek arra ösztönözték az Apple-t, hogy lassabb, de cserébe olcsóbb (és persze gond nélkül leszállítható) LPDDR3 memóriával vértezze fel a jövőben érkező iPhone 6S okostelefont. A legújabb mendemondák szerint ugyanis meghozta a döntést az almás vállalat, miszerint a LPDDR3-éval azonos fogyasztás mellett 100 százalékos sebességnövekedéssel kecsegtető LPDDR4 RAM bevetését tervezi.

A források azt is tudni vélik, hogy az iPhone 6S-hez szükséges modulok felét a Hynix, 30 százalékát a Samsung, 20 százalékát pedig a korábban gyártási problémákkal küzdő Micron-Elpida fogja szállítani.

A fentieken túl arról is fecsegnek az új Apple mobil kapcsán, hogy elérhető lesz a fedélzetén a Watch – szimpla és erős érintést megkülönbözető, s a kontextus alapján az utóbbival rejtett funkciókat előcsalogató – Force Touch funkciója, aminek átültetése nem lehet kis feladat, és egyáltalán nem biztos, hogy megéri a fáradozást.

 



 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: iPhone 6S, Apple, pletyka, RAM
Vissza