Bemutatkozott a Moto X Pro

Farkas Norman - 2015. január 8.

A Motorola három okostelefonról rántotta le a leplet Kínában, melyek a már jól ismert Moto G és Moto X, valamint a Nexus 6 sajátmárkás – tehát nem Nexus, hanem Motorola branddel megjelenő – kiadása, a Moto X Pro.

A Motorola már decemberben jelezte, hogy 2015 elején néhány új mobil bemutatását tervezi Kínában, s e szándékán aligha lepődtünk meg, hiszen az amerikai vállalat telefonos részlege már egy ideje a Lenovo fennhatósága alatt áll, ami – mint tudjuk – egy kínai gyártó.

Eljött a várva várt leleplezés, aminek a Motorola hivatalos blogja is hangot adott. Három készülék kínai bevezetését jelentette be a cég: a már egy ideje piacon lévő Moto G és Moto X, valamint a Google Nexus 6 Motorola márkás verziója, a Moto X Pro került reflektorfénybe. Nem teljesen világos, hogy a Motorola miért döntött úgy, hogy saját nevével is forgalomba hozza az egyébként is általa gyártott Android 5.0 referenciamobilt, pláne, hogy az új verzió – az eltérő branden kívül – lényegében semmiben nem különbözik a Nexus 6-tól.

 

 

Akárcsak a Nexus 6 esetében, a Moto X Prónál is egy négymagos 2,7GHz-es Qualcomm Snapdragon 805 processzor gondoskodik a gyors működésről. A fejlett processzort 6 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QHD) felbontású érintőkijelző, 13 megapixeles hátlapi kamera, valamint 3220mAh kapacitású akkumulátor veszi körül.

Az eddigi információk szerint a Motorola/Lenovo csak Kínában tervezi mindhárom készülék forgalmazását, ami nyilván nem igazán hatja meg a Moto X-re és Moto G-re vágyó felhasználókat, akik más régióban élnek, hiszen e két modell már egy ideje több országban is elérhető. Más a helyzet a Moto X Pro phablettel, ami úgy tűnik, csak a kínaiak kiváltsága lesz – ugyanakkor kompromisszumok nélkül választhatjuk helyette a Nexus 6-ot.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza