A CES-en debütál az első Kodak okostelefon

Farkas Norman - 2014. december 29.

A CAT strapamobilokat is gyártó Bullitt Group műhelyében készül az első Kodak nevével fémjelzett okostelefon, amely a januári Consumer Electronics Show során mutatkozik majd be. Az újdonságot több Kodak márkájú mobiltelefon és táblagép is követi majd 2015-ben.

A brit Bullitt Group december 22-én kiadott közleménye szerint nagy izgalmakra számíthatnak január elején a Kodak rajongói, ugyanis a Las Vegasban tartandó 2015-ös CES során bemutatkozik az első Android rendszerű okostelefon, ami az ikonikus fotós márka színeiben fog versenyezni.

Egyelőre nem tudni, hogy az Android mely verziójával és milyen hardverrel vértezik fel a jövevényt, de a közleményben elszórt információmorzsák alapján egy felsőkategóriás készülékről van szó, amely többek között előtelepített képrögzítő rendszerrel és megosztási funkciókkal igyekszik gazdag felhasználói élményt biztosítani. Reméljük, a mobil nem csak szoftveres trükkökkel próbál kitűnni a tömegből, hanem egy remek kamerát is tartalmazni fog, és a nevéhez hűen kiemelkedő fotós képességek birtokában lesz.

A Kodak és a Bullitt Group nem csak egy eszköz miatt kötött megállapodást: 2015 során több Kodak márkájú androidos okostelefon és táblagép kerül majd piacra, ám ezek számáról és tudásáról még nincs infó.

 

A kép csak illusztráció! (Reméljük, nem így fog kinézni a Kodak mobil.)

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza