Sony Xperia Z4 Tablet Ultra – 13 colos 4K kijelzővel, Snapdragon 810 alapokon?

Farkas Norman - 2014. december 22.

Már januárban bemutatkozhat a Sony felsőkategóriás óriástáblagépe, amit az Xperia Z4 széria legnagyobb tagjaként véshetünk az eszünkbe. Pletykák szerint a jövevény 13 hüvelykes 4K kijelzővel, 6GB RAM-mal és PS4 Remote Play támogatással büszkélkedhet.

Úgy tűnik, nem csak az Apple készül egy óriástablettel (iPad Air Plus), hanem a Sony is képviseltetni kívánja magát a 12,2 colos Samung Galaxy Note Pro kategóriájában.

Kínai források szerint a japán gyártó egy 13 hüvelykes táblát fog bemutatni a januári Consumer Electronics Show-n Las Vegasban. A gép állítólag Xperia Z4 Tablet Ultra néven fog debütálni, vagyis Xperia Z4 széria tagjaként üdvözölhetjük. A méretes masina jól mutat majd a sorozatban az Xperia Z4 zászlóshajó, annak kisebb változata (Xperia Z4 Compact), valamint a 10 colos Xperia Z4 Tablet mellett.

 

Ha hihetünk a mendemondáknak,a  Sony kifejezetten odafigyel a nagy megjelenítőben rejlő lehetőségek kiaknázására a készülék megalkotásakor, ezért minden földi jót, új technológiát belepakol, amit csak tud. Ennek fényében a Z4 Tablet Ultra várhatóan 4K (3840 x 2400 pixel) felbontású, Triluminos technológiával és X-Reality grafikus motorral megfejelt IPS kijelzővel érkezik, ami 16:10-es képarányú. A nem mindennapi megjelenítőhöz izmos hardvert építenek be, legalábbis az a hír járja, hogy a táblagép meghajtásáról egy 2,86GHz-es Snapdragon 810 processzor gondoskodik 6GB RAM és 64GB társaságában, bónuszként pedig a PlayStation 4 Remote Play támogatás várja a felhasználókat szoftveres oldalon.

Az impresszív specifikációt tovább szépítik a képalkotási képességek; a szerkezetben egy f/1.8 fényerejű Carl Zeiss Sonnar T* lencsével és 1/2.3”-os Exmor RS szenzorral megáldott 8 megapixeles kamera kaphat helyet.

A készülék méretéről is érkeztek infók, melyek szerint vastagsága csupán 8,6 milliméter lesz. Ez jól mutatja, hogy a Sony mérnökei mindent beleadnak, hiszen – ha minden igaz – ebbe a lapos házba egy 12 100mAh kapacitású akkumulátort is be tudnak suvasztani.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza