Az Xbox One megelőzte a PS4-et

Czipperer Dia - 2014. december 13.

Fordult a kocka a konzolcsatában. Úgy tűnik, a Microsoft üdvöskéje nemcsak a Black Fridayen muzsikált jobban, hanem az összeladásokat tekintve is átvette a vezetést.

A legkeresettebb játékkonzol címet már egy ideje a Sony birtokolja az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is, ám novemberben mást mutattak a számok. Az NPD Group adatai szerint az eladások tekintetében a Microsoft kerekedett felül.

Mike Nichols, a Xbox marketing alelnöke a Gamespotnak elmondta, hogy a november az Xbox One  konzol számára kedvező hónap volt, a konzol ugyanis rekordszámú eladásokat produkált. A fentebb említett két országban pedig sikerült átvennie a vezetést a Sony PS4-től.

Ehhez jelentősen hozzájárulhatott, hogy az elmúlt időben a Microsoft 50 dollárt faragott az árból, és a fekete pénteken is kedvezőbb árcédulával kínálták az eszközt.

A vállalat a múlt hónapban jelentette be, hogy az Xbox One eladások átlépték a 10 milliós küszöböt, novemberben pedig csak az Egyesült Államokban 1,2 millió darabot értékesítettek. Vagyis jócskán belehúzott a Microsoft a kezdeti lemaradáshoz képest.

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza