A VLC androidos változata kilépett a beta státuszból

Czipperer Dia - 2014. december 11.

Megjelent a VLC médialejátszó végleges androidos változata a több mint két éves beta időszak után. A program már elérhető a Google alkalmazás áruházában.

A népszerű VLC médialejátszó első, stabil Android változata már letölthető a Google Play Store-ból. A program segítségével videókat és egyéb médiafájlokat is lejátszhatunk androidos eszközökön.

Először 2012-ben mutatták be a program androidos verzióját, mely akkor még csak ARMv7 processzor támogatással rendelkezett. A legújabb verzió már az ARMv8 és az x86 CPU-kkal is kompatibilis.

Az új, v1.0-ás verzió három hónappal a v0.9.9-es után érkezett meg. Ez már az Android 5.0 Lollipop összeomlásának javításait is tartalmazza. Ezen felül pedig az ARMv8 processzor problémáit is kiküszöbölték. Sajnos a korábban rebesgetett Chromecast támogatást még nem kapta meg a program.
 


Az ingyenes VLC lejátszó Android verziója minden Android 2.1 vagy újabb rendszerű eszközön fut. A program sokoldalúságát mi sem mutatja jobban, mint hogy többek között képes a streamre, kezeli a feliratokat és az irányítást akár gesztusokkal is végezhetjük.

 

 

Forrás: Fonearena.com

 

Vissza