Ilyen a Cortana a Windows 10-ben [Videó]

Czipperer Dia - 2014. december 10.

A Microsoft virtuális személyi asszisztense, a Cortana Windows 10-re is érkezik majd. A Windows Phone eszközökön elérhető segédről egy videó is megjelent, mely bemutatja, a legújabb 10-es rendszerben hogyan fut jelenleg a program.

A WinBeta jóvoltából megtudhatjuk, milyen is a Cortana a Windows 10-ben. Azt azért érdemes kiemelni, hogy az általuk készített videóban még egy előzetes verzió látható, vagyis a végleges változat sokkal letisztultabb lesz.

A Microsoft személyi asszisztense révén a felhasználók Windows 10-ben is kereshetnek majd helyeket, térképeket, forgalmi információkról és az időjárásról is tájékozódhatnak, beállíthatnak emlékeztetőket, ébresztést, Skype-olhatnak, elindíthatják, vezérelhetik a zenelejátszást stb.

A Cortanának ebben a verzióban még nincsen „személyisége”, vagyis a userek nem tehetnek fel olyan személyes kérdéseket, mint például „Ki vagy te?”. Ez csak várhatóan a végleges verzióban lesz elérhető. A mostani változatban pedig még hibák is akadnak szép számmal.
 




Az egyelőre még nem tisztázott, hogy a Windows 10-ben képesek lesznek-e a felhasználók aktiválni a teljesen kéz nélküli vezérlést. Nagyon kényelmes lenne, de erre mindenesetre várni kell addig, míg a Microsoft jövőre kiadja a végleges verziót.

A Microsoft néhány hónappal ezelőtt adta ki a Windows 10 technikai előzetes verzióját. A felhasználóbarát változat várhatóan jövő év elején érkezik, a tényleges termék bevezetése pedig nyár végén vagy kora ősszel várható.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza