Galaxy S6 az AnTuTu adatbázisában?

Farkas Norman - 2014. december 5.

Minden bizonnyal a Samsung 2015-ös zászlóshajója bukkant fel SM-G925F modellszámmal a népszerű AnTuTu Benchmark tesztprogram adatbázisában. A jövevény részleges tudáslistáját egy a szoftverből származó képernyőfotó jóvoltából máris megismerhetik a rajongók.

A dél-koreai óriás várhatóan 2015 első hónapjaiban – talán a februári Mobile World Congress során – tárja a nagyközönség elé a Galaxy S5 utódját, aminek pontos neve még ismeretlen, de a sorozat eddigi tagjaiból kiindulva már most Galaxy S6 néven emlegeti a szaksajtó. A jövevény tudásáról eddig csak találgathattunk, de a helyzet változott, ugyanis a jól ismert AnTuTu Benchmark tesztprogramban felbukkant egy SM-G925F jelű modell, ami vélhetően a Galaxy S6. Az alábbi képernyőkép több dolgot elárul a felsőkategóriás okostelefon tudásáról, többek között azt is megtudhatjuk, hogy egy 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QHD) felbontású Super AMOLED érintőkijelző uralja az előlapját.

 

 

A kütyü nem csak megjelenítő, hanem képalkotási képességek frontján is fejlődik elődjéhez képest, legalábbis ha hihetünk az AnTuTu adatbázisának, 20 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerával lesz felvértezve. Az Android 5.0 Lollipop rendszer köré épülő csúcsmobil gyors működéséről egy Samsung Exynos 7420 chipset gondoskodik, ami 64-bites támogatással rendelkezik és egy nyolcmagos 1,8GHz-es processzort, valamint egy Mali-T760 grafikus gyorsítót tartalmaz. Utóbbinak köszönhetően a legnagyobb hardverigényű játékok is lazán elfuthatnak a telefonon. A bivalyerős SoC mellé 3GB RAM-ot és 32GB belső tárhelyet pakolnak a gyártó emberei, s vélhetően a microSD kártyafoglalt sem marad ki a repertoárból, vagyis a tárhely bővíthető lesz. Ha a régi kaptafánál kíván maradni, akkor a Samsung egy Qualcomm processzorral hajtott változatban is kiadja majd az S6-ot, s e modell kapcsán elsősorban a Snapdragon 810 chip kerülhet szóba, amellyel jelenleg gondok vannak, így a zászlóshajó csúszását okozhatja.

Egyelőre nincs több infó a nagyágyúról, így például a dizájnját, az akkumulátorának kapacitását és a fedélzetén debütáló szoftveres újdonságokat is homály fedi. A hivatalos bemutatóhoz közeledve minden bizonnyal egyre több adat szivárog majd ki és kerül napvilágra a Galaxy S6-ról, amelyekre még türelmesen várunk.



 

[Forrás: GSM Arena Borítókép: http://samsung-galaxy-s6.de/]

Vissza