PocketBook InkPad – könyvlap méretű e-könyv olvasó

Kütyü Magazin - 2014. október 29.

A Pocketbook új e-Ink technológiájú e-olvasója azok számára ideális, akiket eddig a zsebméret tartott vissza az e-könyvektől. A Pocketbook InkPad képernyőmérete megegyezik egy átlagos könyvlapéval, lényeges különbség azonban, hogy segítségével az összes könyvünket magunknál hordhatjuk mindössze 350 gramm pluszsúllyal.

A világ harmadik legnagyobb e-könyv olvasó gyártójának felmérése szerint a kompakt e-könyv olvasókat sokan azért nem részesítik előnyben, mert kis képernyőjük miatt többször kell rajtuk lapozni. A PocketBook Inkpad 162,4х121,8 mm-es kijelzőjén átlagosan 220 szó jeleníthető meg oldalanként 40-es betűmérettel, ami nagyjából megegyezik egy hagyományos papírkönyv oldalaival. 1600x1200-as felbontással és 250 dpi-vel a PocketBook Inkpad kategóriájában a legjobb képminőséget biztosítja, amelynek köszönhetően minőségi romlás nélkül tetszőlegesen nagyíthatjuk a szövegeket. Teljes mérete 195,5х162,8х7,3 mm, tömege pedig mindössze 350 g – a 32 GB-ig bővíthető 4 GB belső memóriájának köszönhetően ezen a nyári magazin méretű készüléken több mint 2000 könyv tárolható. 

A gördülékeny működést az 1 GHz-es processzor és az 512MB RAM, az egyetlen töltéssel hetekig tartó működést a 2500 mAh akkumulátor biztosítja. A készülék háttérvilágítással, jegyzet funkcióval és előre telepített szótárakkal – többek között angol‒magyar szótárral - is rendelkezik.

 

Mivel mérete közel áll a hagyományos tankönyvekéhez, így kifejezetten ajánlott diákok számára. A készülék a többi Pocketbookkal megegyezően 16 könyvformátumot és 4 képformátumot támogat, a beépített mp3-lejátszó pedig a hangoskönyvek és egyéb hangfájlok használatára is alkalmassá teszi. A tartalmak a beépített Dropboxon, e-mailen és a PocketBook Sync alkalmazáson keresztül számítógépes csatlakoztatás nélkül is gyorsan és egyszerűen feltölthetők az eszközre. A 8 hüvelykes kijelzőn a képernyőn található billentyűzet használata is rendkívül kényelmes.

A PocketBook InkPad a márka webáruházában és viszonteladói partnereinél elérhető 69 900 forintos ajánlott fogyasztói áron.

 

 

Vissza