Hamarosan pénzt is utalhatunk a Facebook Messengerrel

Czipperer Dia - 2014. október 7.

Talán már nem is kell olyan sokat várni, és a Facebook Messenger szolgáltatásán keresztül is utalhatunk pénzt ismerőseinknek. Mindezt pedig olyan egyszerűen, mintha egy képet küldenénk nekik. Az iOS alkalmazásban már ott lapul a kód, már csak a vállalaton múlik, mikor durrantja el a rajtpisztolyt.

Andrew Aude, egy stanfordi egyetemi hallgató fedte fel, hogy egy eddig rejtett kód található a Facebook Messenger alkalmazásában, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt utaljanak ismerőseiknek a csevegőprogramon keresztül. 

Az iOS applikációban felfedezett megoldással szinte ugyanolyan egyszerűen küldhető pénz, mint egy fotó, csupán hozzá kell adni a bankkártya adatait és egy PIN kódot. 

A tranzakció teljesen privát lesz, és egyelőre úgy tűnik, ingyenes is, bár az nem lenne meglepő, ha a Facebook úgy döntene, egy kicsit lecsíp majd magának utalásonként. 

Jonathan Zdziarski, egy biztonsági szakember találta meg a kód első nyomait múlt hónapban, ám Mark Zuckerberg, a Facebook feje arra figyelmeztetett, hogy még sok alapozás szükséges, mielőtt élesben is kipróbálnák a megoldást. A Facebook a közelmúltban David Marcust, a PayPal vezérigazgatóját kérte fel arra, hogy az azonnali üzenetküldéssel kapcsolatos erőfeszítések élére álljon, így már akkor sem volt kérdéses, hogy a pénz fontos szerepet játszik majd. 

Az iOS alkalmazásban tehát már ott lapul a kód, a Facebooknak már csak élesítenie kell. Maga Aude is kipróbálta, hogyan működik (lásd a videón), és ő maga tapasztalta, milyen egyszerűen használható majd a funkció. Egyelőre azonban még nem lehet tudni, ez a fajta pénzutalási megoldás mikortól lesz elérhető.

 

 
Laden

Facebook Messenger Payments feature demoed by @andyplace2 for TechCrunch

Weergeven op Instagram

 

 

Forrás: Engadget.com; Kép: slashgear.com

Vissza