Új D-Link Wireless AC1900 router az elérhető legnagyobb Wifi sebességgel

Kütyü Magazin - 2014. október 3.

A D-Link bemutatta legújabb routerét, a Wireless AC1900-at, amely a ma elérhető legnagyobb Wi-Fi sebességgel és megújult felhasználói felülettel rendelkezik. Az eszköz sávszélessége mellé olyan, kisvállalkozások számára is hasznos extrákat kapott, mint a Facebook Wi-Fi szolgáltatás vagy a VPN szerver. 

Nagy adatátviteli sebesség

A D-Link a tavaly bemutatott négy 11ac router után ezzel az új high-end modellel bővít termékcsaládját. A DIR-880L több mint elegendő sávszélességet biztosít minden kedvelt tevékenységhez, a nagy fájlok Internetről végzett letöltésétől a legújabb online játékok kipróbálásán át egészen a külföldön élő rokonokkal és barátokkal folytatott skypolásig. A router támogatja a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávokat, a Band Steering funkció pedig biztosítja a két sáv közötti kiegyensúlyozott adatterhelést. Ennek eredményeként a mindkét frekvenciasávot támogató Wifi kliens eszközök a túlterhelt 2,4 GHz-es sávban felmerülő adatátviteli problémák esetén átirányításra kerülnek a kevésbé kihasznált 5 GHz-es sávra. Ezáltal megelőzhető a 2,4 GHz-es sáv adatátviteli kapacitásának teljes kimerítése.

Az AC SmartBeam technológia a Wifi jel esetében lehetővé teszi az olyan akadályok és zavaró tényezők leküzdését, mint amilyenek például a betonfalak vagy a mikrohullámú sütők. A három külső antenna a Wifi jelet tetszőleges pontba fókuszálják, oda, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá. E funkció különösen jól működik az 5 GHz-es sávban. A vezetékes eszközök – NAS, médialejátszó, okostelevízió – csatlakoztatásához négy Gigabites LAN port áll a rendelkezésére.

 

 

Széleskörű szolgáltatások mobilra, tabletre optimalizálva

Az új Cloud router telepítéséhez és beállításához nincs szüksége semmilyen előzetes műszaki ismeretekre. Az ingyenesen letölthető QRS Mobile iOS és Android alkalmazás automatikusan megtalálja a routert, és részletes beállítási lehetőségeket biztosít tableten vagy okostelefonon keresztül. A webböngésző segítségével megjeleníthető a tabletes vezérlésre optimalizált és átdolgozott felhasználói felület is.

A Cloud szolgáltatásoknak köszönhetően a mydlink Lite alkalmazás segítségével akár egy okostelefonról is felügyelhető a hálózat. Ez lehetővé teszi a szülők számára, hogy on-line ellenőrizzék, mit csinálnak gyermekeik, továbbá bizonyos napszakokban korlátozhatják a hozzáférést az Internethez, vagy blokkolhatják a nem megfelelő tartalmú oldalak megjelenítését. A vezeték nélküli hálózat esetében kizárólag Internet-hozzáférést kínáló, ám a többi hálózati adatat és készülék külső felhasználók általi elérését blokkoló vendégzóna kialakítására is lehetőség nyílik.  

USB portok – médiaszerver funkciókkal

A router egy USB 2.0 és egy USB 3.0 portja USB nyomtató vagy adattároló csatlakoztatására és megosztására szolgál. A mydlink SharePort alkalmazás lehetővé teszi a teljes médiakönyvtár Apple termékek vagy Androidos készülékek részére történő gyors és biztonságos streamelését. Ily módon a felhasználó bármikor és bárhonnan, akár utazás közben is hozzáférhet például minden kedvenc zenéjéhez.  

Kisvállalati szolgáltatásokkal

A Quick VPN funkció lehetővé teszi a távoli hozzáférés "feltörhetetlen" kódolását. A hozzáférés titkosított csatornán keresztül biztosítható egy laptop és az otthoni fájlokat tároló szerver vagy NAS között.

Az éttermek, kávézók számára jelent nagy előrelépést az ingyenes Wifi Hotspotok kialakításában a DIR-880L Facebook Wifi szolgáltatása: Beállíthatja a vendéglátóhely tulajdonosa, hogy csak az étterem oldalára Facebook-on bejelentkezők kapjanak ingyenes Wifi elérést, cserébe pedig jelentős közösségi marketing hatást fejthet ki.

Ár és elérhetőség

A DIR-880L október 1-je óta elérhető Magyarországon is a nagyobb elektronikai webáruházakban és Apple Premium Reseller üzletekben. Ajánlott ára 55 400 Ft.   

 

 

A Gigabites Cloud SmartBeam AC1900 Router (DIR-880L) főbb jellemzői:

  • Wifi 802.11ac technológia akár 1 300 Mb/s adatátviteli sebességgel
  • A jövőben lehetőség nyílik akár 600 Mb/s (256 QAM) sebességű 802.11n átvitelre a 2,4 GHz-es sávban
  • 802.11a/b/g/n támogatás, az Airtime Fairness technológia lehetővé teszi a kliensek azonos frekvenciasávon belüli és különböző adatátviteli sebességek melletti kiegyensúlyozott üzemét
  • AC SmartBeam technológia az optimális adatátvitel és jelhozzáférés érdekében
  • A Band Steering funkció mindkét frekvenciasáv optimális kihasználását biztosítja
  • Gyorsbeállítás a D-Link QRS Mobile alkalmazásnak köszönhetően
  • Kezelés és monitoring a mydlink portál és az Apple iOS vagy Android mydlink™ SharePort alkalmazás segítségével
  • Vezeték nélküli vendégzóna létrehozása a vendégek számára
  • A vezeték nélküli hálózat védelme WPA/WPA2 vagy WPS segítségével
  • Négy Gigabit LAN port és egy Gigabit WAN port
  • Egy USB 3.0 és egy USB 2.0 port a nyomtató vagy adattároló részére
  • ·Quick VPN szerver
  • Facebook Wifi szolgáltatás (novemberben megjelenő firmware frissítéssel)

 

Vissza