A Canon legkisebb A3-as szkennere — imageFORMULA DR-M1060

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 26.

A Canon megkezdte kompakt kialakítású, A/3-as asztali lapolvasójának, az imageFORMULA DR-M1060 forgalmazását. Az új duplex dokumentumszkenner jelenleg a legkisebb A3-as méretű lapolvasó a Canon kínálatában. Kis mérete ellenére, az új készülék többféle dokumentumtípust képes beolvasni akár 120 oldal/perc sebességgel is.

A Canon imageFORMULA DR-M140 a korábbi sikeres modell, az imageFORMULA DR-M1060 formatervét követi, így kis helyen is elfér. Ennek a kialakításnak köszönhetőenaz eszköz kétféleképpen is képes a dokumentumokat behúzni: egy U alakú és egy egyenes adagolón keresztül. Ezt a kettőt kombinálva az eszköz nem csak figyelemre méltóan kis helyet foglal olyan munkahelyeken, ahol a kis helyigény nagyon fontos szempont, hanem rendkívül rugalmas is, mivel jól kezeli a legkülönfélébb anyagokat – a vékony papíroktól a vastag azonosítókártyákig, vagy az akár 3 méter hosszúságú dokumentumokig.

A készülék emellett gyors is: akár percenként 60 színes lap beolvasására is képes valós idejű, kétoldalas képalkotás mellett. Emellett egy sor egyéb funkció javítja tovább az eszköz hatékonyságát. A fejlett képfeldolgozási szolgáltatások (szövegminőség-javítás, automatikus színfelismerés, oldalméret-felismerés, kiegyenesítés, olvasati irányba forgatás) gyárilag beépítve érkeznek; a vállalkozások számára nagy előnyt jelenthet a precízebb beolvasás, és hogy kevesebb időt igényel a szerkesztés. A precizitást az eszköz új papírbehúzás-érzékelői is javítják, amelyek észlelik a behúzási eltéréseket és azonnal leállítják a beolvasási folyamatot, nehogy a dokumentum sérüljön.

 



Az imageFORMULA DR-M1060-hez professzionális dokumentumfeldolgozó szoftverek is tartoznak, amelyek például gyors kapcsolatot biztosítanak a SharePoint rendszerrel, PDF-A formátumba mentik a fájlokat archiválás céljából, és kétrétegű PDF-be a szerkesztőeszközök számára. A lapolvasó funkciói tovább bővíthetők olyan kiegészítőkkel, mint az A3 Flatbed Scanner 201, A4 Flatbed Scanner 101 (két síkágyas lapolvasó), vagy a vonalkód-olvasó modulok.

Az imageFORMULA DR-M1060 már kapható a Canon viszonteladóknál. A mellékelt szoftvercsomag tartalma: CaptureOnTouch 2, CapturePerfect 3.1, eCopy PDF Pro Office, Kofax VRS illesztőprogram (AIPE alrendszer is)

 

Kulcsszavak: lapolvasó, szkenner, Canon
Vissza