Az LG adja el minden harmadik 21:9 képarányú monitort

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 19.

Az IDC felmérése alapján az LG IPS 21:9 UltraWide termékcsaládja jelenleg piacvezető. A vállalat értékesíti minden harmadik ilyen típusú monitort. Az ilyen képaránnyal rendelkező monitorok piacán 63%-os részesedéssel rendelkezik az LG.

Az elmúlt évben a 21:9-es monitorok piaci szegmense hétszeres növekedést ért el, és az eladott modellek többségét az LG termékcsaládjának tagjai teszik ki. A PC-monitorok piacával foglalkozó IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker szerint az elmúlt öt pénzügyi negyedévben a 21:9-es képarányú monitorok értékesítésében az LG volt a vezető világszerte.

A kiemelkedő eladási mutatók, elismerések és pozitív kritikák jól mutatják, hogy az LG képes olyan innovatív kijelzők megalkotására, amelyek a fogyasztók és az iparági szakemberek számára egyaránt meggyőzőek. Prémium minőségű kialakításának és képminőségének köszönhetően az LG 34UM95-P IPS 21:9-es UltraWide monitora kiérdemelte az Intertek, a TÜV és az UL minősítését, a Plus X Award díjat, valamint a legmagasabb értékelést a PRAD-tól, amely a kijelző-értékelések egyik legmegbízhatóbb forrása Németországban.
 


Mr. Chung Hoon Kim, az LG Electronics Magyar Kft. üzleti megoldások divíziójának vezetője elmondta, hogy idén a 21:9-es monitorokra fókuszálnak, amely az UM95-ös és az UM65-ös monitorokat tartalmazza. Ez évre vonatkozó tervük Magyarországon, hogy a felhasználók minél szélesebb rétegét elérve a 21:9-es termékpalettájukkal megtartsák és növeljék a piaci részesedésüket a monitor szegmensben.

Az Intertek a közelmúltban a Quality & Performance Mark (QPM) minőségi és teljesítmény-elismeréssel jutalmazta a 34UM95 modellt. Az élénk, élethű színek megjelenítésére képes, mozifilm-képarányú monitor magával ragadó élményt nyújt filmnézéskor és szélesvásznú játékoknál egyaránt. A 34UM95 a PC-kel és az új Mac Pro számítógéppel egyaránt kompatibilis. Az LG 34UM95 monitora a „Sehr Gut” („Nagyon jó”) értékelést kapta a PRAD-tól, ami a legmagasabb (öt csillaggal egyenértékű) pozitív értékelés. A PRAD különösen nagy elismeréssel nyilatkozott a monitor lenyűgöző képminőségéről és színkezeléséről. 
 


Az LG IPS 21:9 UltraWide monitorai június eleje óta elérhetők hazánkban is.

 

 

 

 

Kulcsszavak: LG, monitor, UltraWide, IDC
Vissza