Az ABB-free@home-mal egyszerűbb otthonunk automatizálása

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 15.

Az ABB-free@home technológiával egyre több ember számára válik elérhetővé az intelligens otthonfelügyelet. A világítás és hőmérséklet ellenőrzésének, a redőny vezérlésének és a biztonság intelligens eszközökkel vagy számítógéppel való felügyeletének könnyen telepíthető, egyszerű kezelőfelülete sok háztartás számára teszi valósággá az otthon-automatizálást, és üzleti lehetőséget nyújt sok új telepítő részére. 

Az ABB-free@home megoldása révén egyre többen autoimatizálhatják otthonukat. A rendszer gyorsan telepíthető, és a használata könnyen elsajátítható.  

Tarak Mehta, az ABB Kisfeszültségű Termékek részlegének vezetője szerint olyan jelentős fejlesztésről van szó, amellyel egyre több személy és család automatizálhatja otthonát, miközben a villanyszerelő vállalatok számára üzleti lehetőséget teremt. „Minden eddiginél egyszerűbben válhatnak az otthonok és a lakások intelligens vezérlésűvé.”

„Az ABB-free@home telepítése rendkívül egyszerű a villamosipari szakember számára, és nem is szükséges új szoftverbe beruházni. Ez új piacot nyit meg sok telepítő vállalkozó előtt, akik azt hitték, hogy intenzív továbbképzésre és beruházásra lenne szükségük ahhoz, hogy megjelenjenek az otthonokban telepíthető épületfelügyeleti rendszerek piacán.” 

 

Előnyei:  

• Időmegtakarítás  

• Nincs szükség különleges szoftverre  

• A világítás, a fűtés és az besötétítés irányítása okostelefonon vagy tableten keresztül  

• A funkciók és a komfortelemek bármikor változtathatók, bővíthetők 

A rendszer központi eleme, a System Access Point lehetővé teszi a tervezést, az indítást és a megjelenítést PC-n vagy tableten. Ezután a rendszer funkcióit a felhasználót lépésről lépésre vezető „varázsló” segítségével lehet beállítani és programozni. 
 


A süllyesztett dobozok előkonfigurált szenzorjai/működtető egységei már eleve, minden programozás nélkül alapfunkciókat nyújtanak, pl. a redőnyök vagy a világítás vezérlésére. Azaz a rendszer a telepítést követően azonnal használható. Az ABB számtalan kapcsolóprogramja integrálja a vezérlő elemeket, melynek köszönhetően az új otthonvezérlő-rendszer kiváló minőségű, egyéni igényekre szabható tervezési lehetőséget nyújt. Az ABB-free@home különböző lehetőségek programozását teszi lehetővé: pihentető környezetét esti filmnézésre; hangulatvilágításét vacsorához; vagy spot-világításét a lehető legjobb irodai környezet megteremtéséhez.  

Ha egyszer telepítette az alkalmazást, akkor a felhasználó számítógépe, tabletje vagy okostelefonja felhasználói interfészén keresztül maga érheti el és módosíthatja a beállításokat.  

 

 

 
 

 

Vissza