Android-meghajtású bukósisak motorosoknak

Czipperer Dia - 2014. augusztus 14.

Skully AR-1 névre hallgat az az androidos bukósisak, melynek fedélzetén a világon elsőként fut a Google rendszere, és képes Bluetoothon keresztül kapcsolódni más eszközzel.

Az okoseszközök piacán egyre elképesztőbb ötletekkel találkozunk. Egy ilyen érdekes találmány a Skully AR-1 nevű bukósisak is, mely az Indiegogón keres támogatókat. A kitűzött célt azonban már bőven teljesítették, és még így is van 27 nap hátra a kampányból.

A sisakon található egy nagy látószögű hátsókamera, melynek képét az elején található védőüvegre képes vetíteni, így a vezető gond nélkül felmérheti a mögötte lévő útszakaszt. A beépített GPS-nek köszönhetően pedig az útvonal is megtervezhető. A jobb alsó sarokban található kijelző átlátszó, így az ott megjelenő információ nem takarja ki teljesen az utat.

A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően pedig a telefonra érkező hívásokról is értesítést kap a felhasználó, és hangutasítással fogadhatja is. A telefonhoz csatlakoztatva pedig internetkapcsolat is rendelkezésre áll. A telefonon lévő zenéket pedig gond nélkül lehet hallgatni a beépített audiotámogatásnak köszönhetően. Az irányítás természetesen csak hangutasításokkal történik.

 

 

 

Tehát az okos bukósisak már a küszöbön van, és már előrendelhető 1400 dolláros áron.

 

 

 

 

Forrás: Intomobile.com

Vissza