Váltsd meg a világot a mobiltechnológia segítségével!

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 7.

Van egy jó ötleted, ami fontos társadalmi problémára nyújtana megoldást, és ehhez a mobilodat is használnád? Jelentkezz a 2014-es Telenor Youth Summit nemzetközi ifjúsági találkozóra és workshopra! A propelleres szolgáltató pályázati programjára 18-25 éves kreatív fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen állítanák társadalmi célok szolgálatába a mobiltechnológiát.

A Telenor Csoport idén is meghirdeti Youth Summit versenyét a Nobel Békeközponttal együttműködésben. A pályázatra 14 európai és ázsiai Telenor országból várják fiatalok jelentkezését, akik igazi „digitális bennszülöttekként” megmutatják, hogyan lehet segíteni és megoldást adni globális társadalmi kihívásokra a mobiltechnológiával.

“Mi történik, ha összehozunk 28 lelkes európai és ázsiai fiatalt egy csapat globális mobilipari vezetővel és szakértővel a Telenor központjában? Jobbnál jobb ötletek születnek arról, hogyan lendítheti előre a mobil- és digitális kommunikáció a társadalmi és gazdasági változásokat, és segítheti az egyéneket illetve közösségeket, hogy megvalósítsák önmagukat,” mondta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója.

 

 

Minden országból két nyertes juthat ki a Youth Summit nemzetközi találkozóra, melyet december 9-11 között rendeznek Oslóban. Az esemény, melynek házigazdája Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója, egyedülálló lehetőséget kínál a fiataloknak, hogy a fiatal „társadalmi vállalkozók” továbbfejleszthessék elképzeléseiket szakemberek és a világ minden tájáról érkezett társaik segítségével. Lehetőséget és fórumot kapnak, hogy megosszák ötleteiket, hallassák hangjukat és inspirációt kapjanak egy rendkívül kreatív és elhivatott közösségben.

„A mobiltelefon a mindennapi használaton túl számos úton-módon segítheti a társadalmi fejlődést. A pályázattal arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, gondolják végig, hogy a tanulás, tájékozódás és szórakozás mellett hogyan használhatnák a mobiltechnológiát valamilyen átfogó társadalmi probléma megoldására. A tavalyi pályázatból is látszott, hogy a fiatalok nagyon nyitottak arra, hogy a modern eszközöket és mobilszolgáltatásokat akár évszázados problémák megoldására használják.”  - emelte ki Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.”

 

 

A pályázatok leadásának határideje 2014. október 31., az eredményhirdetés pedig novemberben várható. A beérkező pályázatok között zsűri választja ki a két legjobban sikerült alkotás gazdáját, akik decemberben elutazhatnak a Nobel-békedíj átadására Norvégiába. A zsűri tagjai:

- Dallos-Nyers Boglárka (Bogi), énekes

- Kutas  István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója

- Puskás Péter, énekes, színész

- Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség bloggere

- Varró Szilvia, Pulitzer-díjas újságíró, az X Kommunikációs Központ vezetője

Részletes pályázati információ és jelentkezés a Telenor hivatalos oldalán.

 

 

Vissza