HTC J Butterfly – One M8 vízálló köntösben, Japánnak

Farkas Norman - 2014. július 31.

A japán KDDI szolgáltatónál mutatkozott be a HTC J Butterfly új generációja, amely a One M8 csúcsmodell teljes tudását ötvözi a vízálló plasztik burkolattal. A piros és kék színben is elérhető készülékből még a hátlapi kamerapárost sem spórolták ki.

Megérkezett Japánba a HTC idei zászlóshajójának testvére, az újgenerációs J Butterfly. Az újdonság alumínium helyett plasztik burkolatot kapott, cserébe viszont vízálló képességgel rendelkezik – ami így nyár közepén különösen hasznos skillnek tűnik. Ami a készülék tudását illeti, hozza a One M8 szintjét, sőt itt-ott túl is szárnyalja a fémes csúcsmodellt.

A készülék meghajtásáról egy négymagos Snapdragon 801 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM, 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású kijelző, WiFi és Bluetooth modul, valamint LTE-Adcanced modem (max. 150Mbps letöltés) egészít ki. A fedélzeten az Android 4.4 KitKat operációs rendszer Sense 6 felülettel felturbózott kiadása teljesít szolgálatot.

Míg a HTC One M8 hátlapján egy 4 megapixeles Ultapixel kamera csücsül, ami egy kiegészítő fényleső segítségével térhatású fotók készítésére is alkalmas (Duo Camera), addig az új J Butterfly úgynevezett Duo-Effect kamerarendszert kapott, ami egy 13 megapixeles fő és egy 2 megapixeles, az objektumok távolságának felmérése szolgáló kamerából tevődik össze. Természetesen előlapi kamerát is tettek a gépbe: az 5 megapixeles modul kiválóan alkalmas szelfik rögzítésére. További jó hír, hogy a One M8 exkluzív kiegészítőjeként bemutatott Dot View tok kompatibilis az új „pillangóval” is, tehát a HTC tervezői nem bízták a véletlenre a készülék formáját.

 

 

A J Butterfly a japán KDDI kínálatában debütált, piros és kék színekben érhető el. A mobil várhatóan megjelenik a Verizon kínálatában is, az előző generációs modell legalábbis a japán premiert követően nem sokkal jelent meg Droid DNA néven az amerikai szolgáltatónál.



 

[Forrás: Engadget]

Vissza