Lelepleződött az LG G3 Beat

Farkas Norman - 2014. július 17.

A kisebbik dél-koreai gyártó bemutatta az G3 kompaktabb változatát. A G3 Beat nevű újdonság lézeres autofókusszal dolgozó kamerát, négymagos Snapdragon 400 processzort és 5 colos HD kijelzőt tudhat magáénak, s bár kisebb testvérénél, külső megjelenésében egyértelműen a G3 stíluselemei érvényesülnek.

Nem kellett sokáig várnunk, hogy a korábban kiszivárgott infók mögött lapuló G3 Beat hivatalosan is bemutatkozzon, az LG G3 kistestvérének tekinthető mobilról ugyanis tegnap lehullt a lepel.

A készülék a középkategóriában hivatott képviselni az LG új „simple is the new smart” filozófiáját és átfutva a tudáslistát és a sajtóképeket azt mondhatjuk, hogy jó munkát végeztek a gyártó emberei. Egy kellemes, bár mini változat létére kissé túlméretezett modellel van dolgunk, ami sokak számára érdekes lehet már csak azért is, mert egy sor új funkciót örökölt a felsőkategóriás G3-tól, mégis jóval olcsóbb annál.

A 137,7 x 69,6 x 10,3 milliméteres és 134 grammos LG G3 Beat előlapját egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású érintőkijelző uralja, méghozzá a felület 74,1 százalékát teszi ki, ami a középmezőnyben igen nagy szám. A kezelőszervek elhelyezéséshez a G3-at vették alapul: elöl nincs mit nyomkodni, a ki/bekapcsoló és a hangerőszabályzó gombok is a hátlapra, a kamera alá kerültek. A készülék fő kamerája egyébként 8 megapixeles és LED vaku segíti, de ennél sokkal érdekesebb, hogy lézeres autofúkusz rendszer is van a repertoárjában, amivel eddig csak a G3-nál találkozhattunk.

 

 

A készülék gyors működéséről egy négymagos 1,2GHz-es Snapdragon 400 processzor gondoskodik, amit Adreno 305 grafikus gyorsító, 1GB RAM és microSD kártyával bővíthető, 8GB tárhely egészít ki. Az operatív tár (RAM) mérete talán egy kicsit lehetne nagyobb, hogy az LG saját felületével felturbózott Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer gördülékenyen futtathasson egyszerre akár több alkalmazást is. Érdemes megemlíteni, hogy a rendszer részét képezik a G3-ban debütált okosságok is, mint például a méretezhető és tanítható virtuális billentyűzet és a Knock Code funkció. Jó hír, hogy a Beat hátlapja levehető és az alatta megbújó 2540mAh kapacitású akkumulátor szabadon cserélhető.

A tudástárból természetesen nem hiányzik a Bluetooth (4.0), az a-GPS (+GLONASS), a WiFi és az NFC modul sem, extraként pedig az LTE modemet írhatjuk fel, mely a mai napig nem tekinthető az alapfelszereltség részének a középkategóriában.

A G3 Beat piaci premierje július 18-án (holnap) lesz Dél-Koreában, az elkövetkezendő hetekben pedig Európában is megvásárolható lesz, várható ára egyelőre ismeretlen.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza