Dél-Koreában már előrendelhető az LG G3 erősebb verziója

Farkas Norman - 2014. július 15.

G3 Cat.6 néven mutatkozott be az LG csúcsmodelljének erősebb processzorral és jobb grafikus gyorsítóval felvértezett „Prime” kiadása. Az újdonság egyelőre csak a gyártó anyaországában érhető el.

Az elmúlt hetekben már hallhattunk az LG G3 ráncfelvarrt „Prime” kiadásáról, mely a Qualcomm legújabb processzorát tudhatja magáénak. A készülékre nem sokat kellett várni, ugyanis az LG a múlt héten bemutatta G3 Cat.6 néven anyaországában, ahol rögtön előrendelhetővé is tette.

A felturbózott G3 megjelenésének van egy rövid története: az LG a kezdetektől fogva az új Snapdragon 805 processzorral és a hozzá tartozó Adreno 420 grafikus gyorsítóval szerette volna piacra dobni idei nagyágyúját, de utóbbit képtelen volt időben optimalizálni saját fejlesztésű androidos kezelőfelületéhez. Ezért úgy döntött, a készüléket Snapdragon 801 lapkával, illetve Adreno 320 grafikus gyorsítóval szereli fel, s amint sikerül az erősebb GPU-hoz hangolni a szoftvert, előrukkol az izmosabb kiadással is. Az optimalizálás végre sikerült, így a gyártó bemutathatta a G3 Cat.6 modellt.

 

 

A G3 Cat.6 a sima G3-hoz hasonlóan 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel felbontású (QHD) kijelzővel, 3GB RAM-mal és 13 megapixeles hátlapi kamerával büszkélkedhet, viszont az erősebb, négymagos 2,7GHz-es Snapdragon 805 processzorának és Adreno 420 grafikus gyorsítójának köszönhetően még gyorsabb működést és dupla akkora grafikus teljesítményt kínál, mint testvére. Az újdonság természetesen adatkommunikáció frontján is ott van a szeren: ahogy nevéből is kikövetkeztethető, támogatja az LTE Cat.6 hálózatokat, így megfelelő lefedettség esetén akár 300Mbps sebességű letöltési sebességet tud kínálni.

Bár az LG számításait némileg keresztülhúzták az optimalizálással kapcsolatos nehézségek, végül időben elő tudott rukkolni az ízig-vérig felsőkategóriás G3 Cat.6-tal – nem mintha a sima G3 olyan gyenge eresztés lenne. A kisebbik dél-koreai gyártó ezzel sikeresen leelőzte riválisait, hiszen például a HTC One M8 ütősebb kiadása és Samsung QHD kijelzős csúcsmobiljai (Galaxy Note 4 és Galaxy F) is váratnak még magukra.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza