Felsőkategóriás ZTE trió érkezett – Nubia Z7, Z7 Max és Z7 mini

Farkas Norman - 2014. július 9.

A kínai gyártó három felsőkategóriás készülékkel bővítette Nubia sorozatát, melyeket anyaországában mutatott be. A trió legerősebb tagja az LG G3 kihívójának tekinthető Nubia Z7 lett, a szintén 5,5 colos Z7 Max és az alig kisebb Z7 mini a szűkebb pénztárcájú vásárlók számára lehet érdekes, akiket amúgy hidegen hagy a QHD kijelző.

A ZTE három mobillal gazdagította portfólióját, melyek kötött egy vérbeli csúcsmodellt és két visszafogottabb tudású, de még így is a felsőkategóriában helyet foglaló készüléket találunk.

A trió legütősebb tagja a Nubia Z7, mely leginkább az LG G3-mal említhető egy lapon. A 139 x 71 x 9 milliméteres telefon előlapján egy 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel felbontású QHD kijelző terül el, ami mögé négymagos, 2,5GHz-es Snapdragon 801 processzor, 3GB RAM, 3000mAh kapacitású akkumulátor, valamint 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera sorakozik fel. Az Android 4.4 KitKat rendszer Nubia UI 2.0 felületbe öltöztetett kiadását futtató mobilból nem maradt ki a dual SIM képesség, az LTE modem és az úgynevezett Display RAM technológia sem, mely kijelző tartalmának megjegyzésével kíméli a processzort, s így az akkumulátort is. A Nubia Z7 ára 3450 jüan, azaz cirka 125 ezer forintba kerül.

 

Nubia Z7

 

A ZTE egy nagytesót is pályára állított a Nubia Z7 Max képében, mely furcsa módon ugyanakkora kijelzőt kapott, mint a Z7, ám esetében „csak” Full HD (1080 x 1920 pixel) felbontásról beszélhetünk. Nem csak a megjelenítő színvonalából faragott le a gyártó a Max modell esetében: bár a processzor maradt a négymagos, 2,5GHz-es Snapdragon 801, mellé csupán 2GB RAM-ot pakoltak. Jó hír, hogy az LTE támogatás, a 13 megapixeles hátlapi kamera és a friss Android rendszer ebben a modellben is fellelhető, az ára pedig csak a hab a tortán, hiszen 2000 jüant, azaz kb. 73 ezer forintot kell érte kicsengetni.

 

Nubia Z7 Max

 

A legkisebb újdonság a Nubia Z7 mini nevet viseli, de nem szabad csöppségre gondolni, hiszen egy 5 hüvelykes, Full HD kijelzős készülékről van szó (tehát akkora, mint például a HTC One M8). Érdekes, de a ZTE nem aprózta el a dolgokat ennél a modellnél sem: meghajtásáról egy négymagos Snapdragon 801 processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB tárhely, microSD kártyafoglalat, 2300mAh kapacitású akkumulátor és 13 megapixeles hátlapi kamera egészít ki. Az Android 4.4 KitKat-re épülő Nubia UI 2.0 felületet futtató telefon egyébként 140,9 x 69,3 x 8,2 milliméteres és 143 grammos, szóval egy kicsit nagyobbra sikerült a sima Z7-nél, de karcsúbb nála. Ami a mini mobil árát illeti, tessék kapaszkodni! A gyártó 1500 jüanért, vagyis kb. 55 ezer forintért kínálja Kínában. Bizony ennyiért lehet már Full HD kijelzős, Snapdragon 801 procival szerelt csúcsmobilt vásárolni.

 

Nubia Z7 mini

 

Mindhárom újdonság kizárólag Kínában érhető el, s egyelőre nincs hír arról, hogy egyéb régiókban is fellelhetők lesznek a jövőben, ami nagy szomorkodásra adhat okot a felhasználóknak, de a ZTE is kinyithatná a szemét, hiszen ilyen szuper ár/érték arányú készülékekkel igen nagy sikert érhetne el nálunk is.


Nubia Z7


 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza