LG G3 Beat – a nagyobb minik előfutára?

Farkas Norman - 2014. június 30.

Napvilágra került néhány jó minőségű élőfotó az LG G3 új, Beat kiadásáról, mely tudását tekintve a középkategóriát képviseli, mérete alapján viszont egyelőre kiesik a minik csoportjából.

A „nagy” gyártóknál bevett szokássá vált, hogy csúcsmodelljeikből készítenek egy-egy kompaktabb kiadást is, amiket gyengébb hardverrel, vonzóbb árcédulával kínálnak a vásárlóknak, akik lelkesen le is csapnak rájuk, részben a hangzatos nevük miatt. Ezek a modellek az idő előrehaladtával egyre nagyobbá váltak, például tavaly még 4,3 hüvelykes kijelzővel látták el őket, de idén már a 4,7 colos minik hódítanak.

Az LG portfóliójában is találkozhatunk mini mobilokkal (pl. G2 Mini), de a legújabb csúcsmodelljéhez, a G3-hoz egy fokkal nagyobb, 5 colos verziót készít a gyártó a Beat személyében.

Az alábbi képeken látható G3 Beat csak július közepén mutatkozik majd be, de már most tudjuk róla, hogy egy négymagos, 1,2GHz-es processzor felel a meghajtásáért, amit 2GB RAM, 16GB tárhely, 8 megapixeles kamera, LTE modem és 2500mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Ez az összeállítás nem rossz, tekintve, hogy egy 2500 jüant, azaz cirka 92 ezer forintot kóstáló telefonról van szó.

 

 

Az Android 4.4.3 KitKat operációs rendszer köré épülő jövevény előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású IPS érintőkijelző terül el. Egy ekkora megjelenítővel ellátott okostelefont aligha lehet már mininek hívni. Még akkor sem, ha alapvetően a G3 kompaktabb kiadásának tekinthető.

 

 

Felmerül tehát a kérdés, hogy a G3 Beat egy mezei középkategóriás mobil, amit a kedvező árával és a csúcsmodelltől kölcsönzött hangzatos névvel próbál eladni a vállalat, vagy az újgenerációs minik előfutárának tekinthetjük, melyek ismét ugranak egy szintet a kijelzőméret frontján?

 

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza