Egyedi formatervezés az LG-től

Kütyü Magazin - 2014. június 13.

A látásunkhoz és az arcunkhoz idomuló termékeket fejlesztett az LG. Két teljesen eltérő funkcióval rendelkező készülék esetében alkotott összhangot, ráadásul elegáns, hajlított megjelenésben. Ívelt OLED TV-je és hajlított G Flex okostelefonja technológiaila és megjelenésében is harmonikus, a gyártó különleges akciójának keretében pedig az ívelt telefon most ajándékként jár az ívelt tévé mellé.  

Az okostelefonok és az okostévék szinergiája már a Smart TV-k megjelenésekor jelentkező igény volt, és mára alapkövetelménnyé vált. Nélkülözhetetlen, hogy az okoseszközök kommunikáljanak egymással, akár vezérlés, akár tartalommegosztás terén. Ebben a tekintetben látványos evolúció ment végbe az utóbbi években. Mára az összhang elérte azt a szintet, hogy szélessávú internetkapcsolat segítségével, vezetékek nélkül, az okostelefonon tárolt képeket, videókat, zenéket egy gombnyomással azonnal megtekinthetjük vagy meghallgathatjuk a nappali legnagyobb kijelzőjén, a TV-n.

Kedvünk szerint jeleníthetjük meg a mobilkészülék képernyőjét a televízión vagy fordítva. A nyaraláson mobiltelefonnal készített fotókat pedig megoszthatjuk az otthoni rokonokkal az LG Cloud felhőalapú szolgáltatásnak köszönhetően. Az otthoniak pár perccel a kép készítése után már meg is csodálhatják azt az okostévéjük kijelzőjén is. Ráadásul az ingyenesen letölthető LG Remote alkalmazással távirányítóként is funkcionálhat okostelefonunk. 

Két készülék, egy elv

A tévék és a telefonok legújabb szinergiája az ergonómia égisze alatt valósul meg napjainkban. Az ívelt LG G Flex és OLED TV a technológiai bravúron túl formatervezésben is egy merőben új és merész irányt hozott az elektronikai iparba, alkalmazkodva az emberi test tulajdonságaihoz. Az ívelt OLED kijelzővel ellátott tévé a néző látásához igazodik. A tervezési koncepció szerint a képernyő minden pontja egyenlő távolságra van a néző szemétől, megszűntetve ezzel a minimális képtorzulást a széleken. Az OLED, azaz az organikus LED nyújtotta kép mindemellett sokkal természetesebb színeket és korábban nem tapasztalt kontrasztot nyújt.


A mobiltelefon hajlítottságánál a forma úgy szolgálja a funkciót, hogy az ív miatt csökken a száj és a mikrofon közti távolság, így növekszik a készülék hangereje a hagyományos mobilokhoz képest. Az LG a G Flex-nél egy 6 hüvelykes, szintén OLED kijelzőt alkalmazott, csak annak a műanyag változatát, hiszen ebben az esetben a kijelzőnek követnie kell a telefon rugalmasságát is. Az okostelefont az oldalára fordítva filmnézésre is használhatjuk, ebben az esetben a tévéhez hasonlóan érvényesül a hajlítottságból adódó élmény. Ráadásul a 3400 mAh kapacitású akkumulátora lehetővé teszi, hogy tulajdonosa a lehető legtöbb ideig élvezhesse a telefonképernyőn látottakat.
 


Most az LG különleges akciójának keretén belül minden LG ívelt OLED televízió mellé hajlított formatervezésű LG G Flex okostelefont ad ajándékba. Akik szeretnék megtapasztalni az ívelt formák  és a technológia nyújtotta élményt, július 13-ig, vagy a készlet erejéig élhetnek az LG által nyújtott különleges lehetőséggel az Euronics, Média Markt, Extreme Digital, Expert és Telekom üzleteiben.

 

 

 

Vissza