Június 24-én debütál a Huawei Honor 6 „Mulan”

Farkas Norman - 2014. június 11.

A Huawei június 24-én, a Pekingi Nemzeti Stadionban megrendezésre kerülő eseményén tárja a nagyközönség elé legújabb nagyágyúját, a „Mulan” fantázianéven híressé vált Honor 6-ot. A kínai jövevényt az olyan, még be sem jelentett csúcsmodellek kihívójaként harangozták be, mint az iPhone 6, vagy Galaxy S6.

A Huawei nagy erőkkel dolgozik azon, hogy egyre feljebb kerüljön a mobilgyártók rangsorában. Többek között ennek köszönhetjük, hogy sorra gurulnak le gyártósoráról a nagy tudású, dizájnos telefonok: az Ascend P7 után hamarosan debütál a Honor 6 is, mely a legnépszerűbb idei csúcsmodelleken túl akár a még bemutatásra váró konkurens zászlóshajók kihívója is lehet – legalábbis így próbálják beharangozni.

A gyártó kiküldte a meghívókat nagyszabású eseményére, amit június 24-én tart majd a Pekingi Nemzeti Stadionban. Ezen a „bulin” mutatkozik be a „Mulan” kódnéven ismert Honor 6.

A Honor 6 az eddig kiszivárgott infók szerint a Huawei saját fejlesztésű Kirin 920 chipjével érkezik, aminek teljesítménye még a piaci premier előtt álló Qualcomm Snapdragon 805-ét is lepipálja. A lapka egyébként az ARM big.LITTLE architektúrája alapján épül fel, négy erőteljes Cortex A15 és négy energiatakarékos Cortex-A7 processzormagot tartalmaz. Ezzel a chipsettel a készülék valóban annyira gyors és előremutató lehet, mint ahogy azt a Huawei lefestette, főleg, ha számításba vesszük, hogy a Kirin 920 mellett 3GB RAM, 5 hüvelykes Full HD kijelző, 13 megapixeles hátlapi kamera és LTE modem is lapul a Honor 6 repertoárjában.

 


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza