A BlackBerry 10 felhasználók szeretik az Android alkalmazásokat

Farkas Norman - 2014. június 4.

Az Android alkalmazások BlackBerry 10 rendszerre való letöltését segítő Snap statisztikái szerint immár több, mint 2,5 millió droidokra szánt szoftvert rántottak le szedres készülékeikre a felhasználók.

Mint tudjuk, a BlackBerry 10 rendszerű mobilok az integrált Android futtatókörnyezet jóvoltából boldogulnak a droidokra írt alkalmazásokkal. Telepíthetőek rájuk a .apk kiterjesztésű fájlok és gond nélkül futtatják azokat, feltéve, hogy nem igényelnek külön Google szolgáltatásokat, amik csak az Android rendszer számára érhetők el. A BB10 alkalmazásboltjába már felkerült egy sor portolt Android app, például a Viber is, de a legtöbb androidos szoftver közül a nem hivatalos alkalmazásboltokban válogathatnak a felhasználók. Ilyen piactér a Snap is, ami lényegében a teljes Play Store kínálatot elérhetővé teszi a BlackBerry platformjára.

A Google fiókkal használható alkalmazásbolt fejlesztője, James Muir nemrég közzétette a letöltési statisztikákat, amikből kiderült, hogy a BlackBerry 10 felhasználók imádják az Android alkalmazásokat. Az adatok szerint eddig több, mint 2,5 millió Android appot töltöttek le, ami elképesztően nagy szám, főleg, ha belegondolunk, hogy a Snap egy nem hivatalos alkalmazásbolt. Vajon mekkora számot kapnánk, ha a Snap mellett egyéb, a platformon nem hivatalos Android piacterek (pl. 1Mobile Market) letöltéseit is számításba vennénk?  És a BlackBerry Worldből letöltött Android appokról még nem is beszéltünk.

 

 

 

[Forrás: CrackBerry]

Vissza