Bemutatkozott az Oppo N1 Mini

Farkas Norman - 2014. május 30.

Hivatalosan is lehullt a lepel az Oppo nagyágyújának kistesójáról. Megtudhattuk, hogy fejlett multimédiás képességekkel rendelkezik, technikai felszereltségének részleteit azonban még mindig nem ismerjük.

A várakozásoknak megfelelően lehullt a lepel az Oppo N1 kompaktabb verziójáról, mely nemes egyszerűséggel az N1 Mini nevet kapta. A kínai gyártó sajnos nem volt túl alapos, amikor a készülék tudását tárta a nagyközönség elé, így számos részlet rejtve maradt előttünk.

Tudjuk például, hogy a készülék 5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, de arról már csak találgatahatunk, hogy annak felbontású Full HD (1920 x 1080 pixel) vagy HD (1280 x 720 pixel). A mobil lelkét képező processzorról sem tudjuk, miféle, csak a korábbi pletykákra támaszkodhatunk, melyek szerint a MediaTek nyolcmagos MT6592 nevű megoldása, vagy a Samsung szintén nyolcmagos Exynos 5422 Octa lapkája teljesít benne szolgálatot.

 

 

Persze akadnak olyan részek is tudáslistában, amelyeket ismerünk. Nyilvánvaló például, hogy az N1 Mini fejlett képalkotási képességeiért ugyanaz a 13 megapixeles, f/2.0 apertúrájú lencsével és 1/3.2 hüvelykes szenzorral felvértezett Sony kamera felel, amivel testvérében, az N1-ben is találkozhattunk. Fotózásban tehát ász az újdonság.

Ugyancsak kiderült a bemutató során, hogy a készülék támogatja a 4G LTE hálózatokat. Nem esett róla szó, de sejthetjük, hogy készül 3G modulos N1 Mini verzió is, hiszen a legtöbb régióban máig sem terjedt el igazán a 4G, így felesleges mindenhová ilyen modelleket szállítani.

Jón hír, hogy az „apróság” nagytesójától eltérően nem csak feketében és fehérben, hanem számos egyéb árnyalatban is elérhető lesz.

Hivatalos bemutató ide, vagy oda, az Oppo újdonságáról továbbra sem tudunk túl sokat. A gyártó egy eseményt szervez június 10-re, s reméljük, hogy legkésőbb ekkor fellibben a fátyol a maradék titokról és az Oppo N1 Mini nemzetközi elérhetőségéről, illetve áráról is.


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza