Android 4.4 KitKat frissítés nélkül marad a nemzetközi Galaxy S III és S III mini

Farkas Norman - 2014. május 10.

A RAM kis méretére hivatkozva a Samsung úgy döntött, hogy nem adja ki az Android 4.4 KitKat szoftverfrissítést a Galaxy S III és a Galaxy S III mini készülékek nemzetközi piacra szánt változataira.

A Samsung igen magas szinten támogatja termékeit, de sajnos az ő mobiljai sem részesülhetnek frissítésekben a végtelenségig – nyilván az újabb modellekre kell koncentrálni.

A friss hírek szerint az immár több, mint kétéves Galaxy S III csúcsmobil nemzetközi verziója és annak kistestvére, a Galaxy S III mini nem ízlelhetik meg az Android 4.4 KitKatet. Sajnos ésszerű érvek helyett a gyártó a telefonok kevés operatív tárával (azaz a RAM mennyiségével) indokolta a frissítés elmaradását, s ez nem teljesen állja meg a helyét, hiszen a KitKat egyik jól ismert előnye, hogy a gyengébb, akár csak 512MB RAM-mal felszerelt készülékeken is gördülékenyen képes futni.

Valójában az állhat a háttérben, hogy a máig kiküszöböletlen szoftverhibák miatt nem tudták elkészíteni az update-et, ugyanis ez az egész TouchWiz felület újrakódolását követelte volna meg. Egyébiránt úgy tűnik, hogy mindez a Samsungot nem különösebben érdekelte, hiszen egy 2012-es zászlóshajóról van szó.

Öröm az ürömben, hogy a Galaxy S III Észak-Amerikában piacra került kiadása részesül a frissítésben, ugyanis 2GB RAM-mal rendelkezik.

Bármi is álljon az elmaradó frissítések hátterében, összességében arról lehet szó, hogy a Samsung az új Galaxy S5 megvásárlására szeretné ösztönözni az embereket. Te mit gondolsz?

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza