Mérföldkő a Canonnál – elkészült 100 milliomodik cserélhető objektív

Kütyü Magazin - 2014. május 6.

Új mérföldkövet ünnepel a Canon: elkészült a 100 milliomodik EF-sorozatú cserélhető objektív. A Canon a világon elsőként gyártott le ennyi objektívet: ráadásul ezt az eredményt mindössze 11 hónappal azután érte el a cég, hogy 2013 májusában legördült a gyártósorról a 90 milliomodik darab.

Elkészült a Canonnál a 100 milliomodik EF-sorozatú cserélhető ibjektív. Az elmúlt 27 évben a vállalat szabadalomvédett EF objektívjeinek és EOS SLR fényképezőgépeinek 1987. májusi megjelenését követően a Canon a képalkotással foglalkozó iparág élvonalában haladva sokféle innovatív technológia kifejlesztésében játszott vezető szerepet. Ilyen volt például az ultrahangos motor (USM), a képstabilizátor- (IS) technológia, vagy a többrétegű diffrakciós optikai (DO) elem. De hogy egy frissebbet is említsünk, a Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x lett a világ első olyan szuper teleobjektívje, amely beépített 1,4-szeres extenderrel rendelkezik.

A Canon EF-objektívjeinek széles választéka továbbra is nagy népszerűségnek örvend az amatőr és a profi fotósok körében is, és mára – több mint 80 modelljével – a piac legnagyobb termékcsaládját alkotja. A sorozat határait olyan innovációk tágítják újabb és újabb területek meghódításához, mint a vállalat digitális mozifilmkészítéshez használható, 2012 januárjában bemutatott EF Cinema objektívjei, vagy a 2012 szeptemberében megjelent, EOS M kompakt fényképezőgép rendszerhez készült EF-M objektívek.

A Canon EF-termékcsaládjának folyamatos népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cég 11 éve a legnagyobb szereplő a cserélhető objektíves digitális kamerák világpiacán. 2014 februárja szintén remek eredményt hozott: a Canon a cserélhető EOS-objektíves filmes és digitális kamerák gyártásánál ekkor lépte át a 70 milliós darabszámot.


A vállalat mély optikai szakértelmét latba vetve tovább tökéletesíti szerteágazó képalkotó technológiáit, és azzal segíti a fotós és videós képkezelés kultúrájának terjedését, hogy olyan kivételes és megbízható objektíveket és kamerákat készít, amelyek minden igényt kielégítenek, a hétköznapi kattintgatókét ugyanúgy, mint a képzett amatőrök és a profi fotósok vágyait.

 

 
Képek: philipchong.net, blog.michaeldanielho.com
Vissza