Q20 helyett Classic néven jön a BlackBerry megváltója

Farkas Norman - 2014. április 22.

Kiderült, hogy a BlackBerry megmentőjének vélt, QWERTY billentyűzettel felvértezett csúcsmobil, amit eddig Q20 néven ismertünk, a beszédes, de nem túl eredeti „Classic” néven érkezik az év végén.

A BlackBerry az idei Mobile World Congressen (február 25-én) húzta elő a kalapból a fejlődő piacokra szánt BlackBerry Z3-at, melynek küldetése a BlackBerry 10 rendszer szélesebb körben való elterjesztése. A május elején megjelenő mobil talán be is váltja a hozzáfűzött reményeket, hiszen kiemelkedő ár/érték aránnyal és – bár ez szubjektív – megnyerő külsővel büszkélkedhet.

A kanadaiak egy másik okostelefon érkezését is előrevetítették 2014 második felére. A hivatalos közleményben anno BlackBerry Q20-ként emlegetett jövevényt egy, a cég védjegyének számító fizikai QWERTY gombsorral felvértezett készülékként ismertük meg, ami a prémium árszegmensben tűnik majd fel.

A kép csak illusztráció!

 

A napokban friss információk érkeztek a BlackBerry Q20-ról, melyek szerint a telefon nem is a Q20, hanem szimplán a Classic nevet kapja – utalva ezzel hagyományőrző mivoltára. Az új „QWERTY-s zseni” kvázi a Bold sorozat BlackBerry 10 alapú utódjának tekinthető, de tudásáról és felszereltségéről egyelőre sajnos nincs egyéb infónk. Más a helyzet a megjelenés várható dátumával, amiről azt csiripelik a madarak, hogy 2014 végére, azaz legjobb esetben is csak novemberre várható. Persze azt már szinte borítékolhatjuk, hogy a magyar premier csúszni fog – ahogy a Z30 esetében is tapasztaltuk – és hazánkba csak 2015 első felében jut majd el a készülék.

Egyrészt örülünk, hogy friss infók érkeztek a csúcsmobilról, amely pozitív piaci fogadtatás esetén a szintén novemberben debütáló BES12-vel karöltve kiránthatja a kanadai gyártót a gödörből, másrészt viszont aggódunk egy kicsit, hiszen némi zavarra utal, hogy a februárban Q20-ként beharangozott telefon teljesen más néven, a vártnál jóval később kerülhet az üzletekbe.

 

 

 [Forrás: GizBot]

Vissza