Újabb részletek a Project Aráról [Videó]

Czipperer Dia - 2014. április 7.

A Google bemutatott egy videót a Project Ara névre hallgató moduláris telefonjáról, melyben a fejlesztés mögött álló csapat is bemutatkozik.

Újabb részletek kerültek napvilágra a Google készülő telefonjáról, a Project Aráról. A készülék attól különleges, hogy tetszés szerint kiválasztható modulokból épül fel, melyek cserélhetők. A Phoneblocks közzétett egy videót, melyben feltűnik a modellt prototípusa is, valamint bemutatkozik a gyártásban résztvevő csapat.

Az eredeti ötlet a Phoneblockstól származik, ám a gyártásért a Google Advanced Technology And Projects Group (ATAP) Advanced Technology And Projects Group (ATAP) felel. Ez a részleg korábban a Motrolához tartozott, melyet azóta felvásárolt a Lenovo.

A készülék fő modulja egy ezüst keret, az Endo, amelybe a többi elem csatlakozik be. Az egyes részeket egy elektropermanens mágnes tartja a helyén, amelynek a vonzását ki is lehet kapcsolni, így az elemek cserélhetők. A videón egy app is feltűnik, amellyel az emberek megtervezhetik a potenciális projekt Ara telefonjukat vásárlás előtt. A készülék az előzetes hírek szerint nem is lesz olyan drága, akár már 50 dollártól hozzájuthatunk.

Ha minden igaz, nem lesz hátlapja a telefonnak, hiszen a mágneses technológiának köszönhetően biztonságban vannak a telefon alkatrészei.

A modellel az Ara Developer Conferencen ismerkedhetnek meg közelebbről a fejlesztők április 15. és 16. között. A Google ígéretet tett arra, hogy az esemény után egy másik videót is közzétesz a készülékről.

 

 

 

Forrás: TheVerge.com, Mashable.com

Vissza