BlinkFeed és Zoe – nem csak HTC készülékekre?

Farkas Norman - 2014. március 27.

A tajvani gyártó az új One M8 bemutatóján elárulta, hogy a Sense 6 egyes elemei mellett a Zoe fotós okosság is elérhető lesz a Google Play Áruházban, így nem biztos, hogy csak a HTC mobilok tulajdonosai élvezhetik a szolgáltatásaikat.

A HTC úgy döntött, csatlakozik a Motorolához és a Sony-hoz, s saját fejlesztésű alkalmazásait, illetve azok egy részét nem a készülékeire előtelepítve juttatja el a felhasználókhoz, hanem felpakolja a Google Play Áruházba. Ez egyrészt azért jó, mert a kevesebb beépülő alkalmazás lehetővé teszi, hogy gyorsabban rukkoljanak elő szoftverfrissítésekkel, másrészt nem csak a HTC eszközzel rendelkező felhasználók próbálhatják ki az érintett appokat, melyek szélesebb körben elérhetők lesznek, így a gyártó népszerűségét is növelhetik. Az előbbi előny vitathatatlan, ám utóbbival más a helyzet, ugyanis még nem derült ki, hogy a HTC mely alkalmazások esetében engedélyezi, hogy nem az általa gyártott készülékekre is letöltsük.

Kedden, a HTC One M8 bemutatóján kiderült, hogy a vadonatúj Sense 6 felület egyes elemei, például a továbbfejlesztett BlinkFeed hírfal is felkerül a Play Áruház virtuális polcaira, azt azonban nem tudtuk meg, hogy csak a HTC modellek számára lesz-e elérhető, ezért korai lenne örülni a hírnek. Egyébként a van néhány, a BlinkFeedhez hasonló app is az Android alkalmazáskínálatában, melyek nagyjából ugyanazt tudják, mint a BlinkFeed. Ilyen például a Pulse és a Flipboard.

A BlinkFeed mellett a több fotót zenés videóba összefűző, immár felhőszolgáltatásként működő Zoe is felkerül a Google boltjába, ám erre csak nyáron kerül sor. Sajnos még a Zoe esetében sem tudni, hogy HTC only lesz, vagy más androidos kütyükre is letöltetjük-e majd.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza