Az MWC-n debütált a Galaxy Gear két utódja

Czipperer Dia - 2014. február 24.

A Samsung hivatalosan is bemutatta Galaxy Gear okosórájának második generációs modelljeit, a Gear 2 és Gear 2 Neo készüléket. Az MWC-n ismertetett kiegészítők külsőre elődjükre hajaznak, de tudás frontján már az alapokban jelentős eltérést mutatnak.

Két Gear utóddal is készült a Samsung. A második generációs okos karórák a Mobile World Congeressen (MWC) mutatkoztak be. A két óra közti alapvető különbség, hogy a Neo nem tartalmaz kamerát, míg a Gear 2 esetében is magába órába és nem a szíjba van beépítve, mint elődjénél. Ez a megoldás sok Gear tulajdonos örömére szolgálhat, hiszen könnyen kicserélhetik az óra szíját a számukra megfelelőre.

 

 

Ahogy azt már korábban rebesgették, mindegyik modell beépített pulzusmérő szenzorral rendelkezik, és edzés mód is található rajtuk, ezáltal hordható fitnesz eszközként is használhatók, nem csak a telefon kiegészítőjeként funkcionálnak.

Az óráknak saját zenelejátszójuk is van, így Bluetooth headseten keresztül vezeték nélkül lehet zenét hallgatni velük. További extra még, hogy az eszközök infravörös porttal rendelkeznek, amely segítségével távirányítóként használhatók a TV-khez, valamint a legújabb Samsung táblagépekhez és okostelefonokhoz. Mindkét karóra por- és cseppálló külsővel rendelkezik.

Helló, Tizen!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, felröppentek a hírek, hogy az új okosórák fedélzetén a nyílt forráskódú Tizen operációs rendszer teljesíthet szolgálatot, amely most be is igazolódott. A készülékek fedélzetén kifejezetten a hordható eszközökre optimalizált verzió fut.

Mivel az órákon nem Android teljesít szolgálatot, így a nevükből is eltűnt a „Galaxy” jelző.

Felszereltség

Csakúgy, mint az eredeti Gear okosóra, mindkét modell 1,63 hüvelykes, 320 x 320 pixel felbontású AMOLED érintőképernyővel rendelkezik. Meghajtásukról egy kétmagos 1GHZ-es proci gondoskodik (az első generációs Gear esetében egy egyszerű 800MHz-es chip volt), melyhez 512 mega RAM és 4 giga tárhely, valamint a Gear 2 esetében egy 2 megapixeles kamera társul.

Az aksi viszont nem lett izmosabb, sőt, kicsit gyengébb telepet építettek a készülékekbe. A korábbi 315 mAh 300-ra csökkent.

 

Gear 2 és Gear 2 Neo

Kamera nélkül kecsesebb

A Gear 2 Neo nem tartalmazza a 2 megapixeles kamerát, ezáltal némileg  (13 gramm) könnyebb társánál: a Gear 2  68 grammot, míg a Neo 55 grammot nyom. Tekintve a kamera alacsony felbontását, nem különösebben jelent nagy hiányt, inkább egy olcsóbb, kompromisszumos és persze kecsesebb megoldás lehet a Neo sokak számára.

Mindkét típus elérhető lesz szénfekete és vad narancssárga színekben, a Gear 2 ezen felül aranybarna, a Neo pedig mokka szürke árnyalatban lesz még kapható. Egyelőre az árukat nem közölték, de annyit már lehet tudni, hogy áprilisban landolnak a piacon.

 

 

 A Samsung hivatalos közleményét a következő oldalon olvashatjátok.

 

Vissza