Nyolcmagos mobilon dolgozik a HTC

Farkas Norman - 2014. január 30.

Egy új, középkategóriába szánt okostelefon készül a tajvani gyártó boszorkánykonyhájában. Az élénk színekben érkező jövevény meghajtásáról a MediaTek nyolcmagos processzora teljesít majd szolgálatot.

A HTC szeretne a portfóliójában tudni egy nyolcmagos mobilt, ezért gőzerővel dolgozik egy készüléken, amelybe a MediaTek legerősebb processzorát építi bele. Az egyelőre ismeretlen nevű, középkategóriába szánt telefon kiszivárgott képek alapján több élénk színben is piacra kerül majd. Ezzel erős konkurenciát jelenthet a Nokia hasonló kaliberű készülékei számára, melyek szintén feltűnő külsejükkel próbálják magukhoz vonzani a vásárlókat.

A fent említett nyolcmagos processzor mellett a HTC üdvöskéje egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD kijelzőt, 1,5GB RAM-ot és egy 8 megapixeles hátlapi kamerát tudhat magáénak, fedélzetén pedig az Android 4.3 Jelly Bean Sense 5.5 kezelőfelülettel felturbózott változata teljesít szolgálatot. A felettébb ígéretesnek tűnő telefon az eddigi infók szerint nem csak Ázsiában, hanem számos egyéb régióban – köztük Európában is – elérhető lesz, már csak abban kell reménykednünk, hogy a gyártó korrekt áron kínálja majd.

A jövevény bemutatója a február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congressre várható.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza