2K kijelzős mobillal készül a Lenovo

Farkas Norman - 2014. január 29.

K7T néven érkezik a Lenovo első 2K felbontású megjelenítővel szerelt okostelefonja, amiről az AnTuTu tesztprogram rántotta le idő előtt a leplet.

Már javában készül a Lenovo következő nagy dobása, legalábbis az AnTuTu benchmark szoftver adatbázisában felbukkant eredmények ezt mutatják. Az okostelefon használók körében igen népszerű tesztprogram szerint a kínai gyártó „Kingdom” fantázianevű újdonsága négymagos 2,26GHz-es Snapdragon 800 (MSM8974) processzorral, 3GB RAM-mal, 16GB tárhellyel, valamint 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamerával büszkélkedhet, tehát teljesítmény és multimédia frontján is magasra teszi a lécet. Ami a megjelenítőt illeti, egy ismeretlen méretű, 1440 x 2560 pixel felbontású (QHD vagy 2K) érintőkijelzőről beszélhetünk, azaz a Lenovo beszállt az anyaországában kirobbant pixelháborúba, melynek eredményeként az egyre nagyobb felbontású mobil megjelenítők képviselik a trendet.

 

 

A Lenovo K7T „Kingdom” várhatóan február végén, a Mobile World Congress során mutatkozik majd be. A fenti infók tükrében nagyon ígéretes a telefon, pedig még nem is tudjuk, hogy a gyártó milyen anyagokkal és dizájnnal ötvözte a felsőkategóriás hardveregyüttest. Az elmúlt évek nagyágyúiból kiindulva rendkívül szép mobilra számíthatunk.

Lenovo K900

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza