Sharp AQUOS Serie mini – 4,5 colos Full HD kijelzővel

Farkas Norman - 2014. január 23.

A Sharp bemutatta új okostelefonját, mely elképesztően éles képet nyújtó, 4,5 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkezik. A nem éppen apró készüléket kissé ironikus módon mininek becézik.

Japánban kerül piacra a Sharp új, AQUOS Serie mini SHL24 névre keresztelt csúcsmobilja, ami eltekintve arról, hogy abszolút nem egy kompakt, „mini”, telefon, kifejezetten ígéretesnek tűnik. Ezt elsősorban pengeéles képet nyújtó, 4,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású kijelzőjének köszönheti, amit rendkívül vékony keret vesz körül – kivéve az alsó részt, amin érintőgombok kaptak helyet. A vagány dizájnt élénk színekkel fokozta a gyártó: a készülék pink, kék, zöld és fehér árnyalatokban is elérhető lesz.

 

 

A 124 milliméter hosszú és 63 milliméter széles, 115 grammos mobil egyéb tekintetben is hozza a kategóriában elvártakat. Meghajtásáról egy négymagos, 2,2GHz-es Snapdragon (MSM8974) processzor felel, amit 16GB tárhely, microSD kártyafoglalat és 13 megapixeles hátlapi kamera egészít ki. A hab a tortán, hogy a „kicsike” még strapabíró is: burkolata az IPX57-es tanúsítványnak megfelelő mértékben ellenáll a víznek és a pornak.

A Sharp SHL24 első körben Android 4.2 Jelly Bean rendszerrel landol a piacon, Japánon kívüli megjelenésére sajnos csekély az esély.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza