Második generációs okosszemüveg az Epsontól

Kütyü Magazin - 2014. január 17.

Az Epson bemutatta az első, akár útközben is használható, virtuális valóságot (Augmented Reality - AR) megjelenítő készülékét, a Moverio BT-200 szemüveget. A második generációs, átlátszó, binokuláris okosszemüveg várhatóan 2014. májusában kerül kereskedelmi forgalomba 699 eurós becsült kiskereskedelmi áron.

Az új Moverio szemüveg virtuális valóság funkcióinak és tulajdonságainak köszönhetően digitálisan bővíti a viselője által érzékelt világot. A készülék a felhasználó mozgását és környezetét többek között elülső kamera, giroszkóp, GPS-rendszer, iránytű és gyorsulásmérő segítségével dolgozza fel.

„A hordható fogyasztói eszközök jelentős növekedési szegmenst képviselnek, ami világszerte több mint 8 milliárd dollár értéket jelentett 2013-ban, és ez az összeg 2017-re várhatóan 19 milliárd dollárra nő” – mondta Hans Dummer, az Epson Europe Visual Imaging részlegének vezetője. „A hordható technológia iránti keresletet figyelembe véve fejlesztettük ki a megfizethető árú, binokuláris, átlátszó BT-200 készüléket, amely a piacon egyedülálló módon a felhasználó teljes látóterére képes tartalmat vetíteni.”

Közvetlenül elérhető alkalmazások – A Moverio Apps Market a lehető legtöbbet hozza ki, a BT-200 okosszemüveg frissíthető, nyílt-rendszerű Android operációs rendszeréből, aminek köszönhetően a felhasználók számos különleges alkalmazást tölthetnek le. Februártól lesz elérhető a fejlesztői oldal, ahol a szakemberek minden eszközt és információt megtalálnak, amely az alkalmazásfejlesztéshez és a Moverio májusi, kereskedelmi forgalomban való megjelenéséhez szükséges. Az egyéni felhasználóknak szánt alkalmazásokon felül a BT-200 készülék rendkívül hatékony vizuális eszköz lehet a kereskedelmi és vertikális piaci applikációk esetén is, csakúgy, mint a logisztika, az orvostudomány, a biztonság, az oktatás és más tudományok területén.

 

 

A BT-200 okosszemüveg felhasználói egy 320 inches (812 cm), qHD felbontású kijelzőt látnak maguk előtt. Ennek köszönhetően nem csak az AR szoftverek előnyeit élvezhetik, hanem 2D és 3D filmeket is nézhetnek Dolby Digital Plus hangzással, így a filmek, a játékok és az alkalmazások egyaránt egyedi felhasználói élményt kínálnak. A vezérlést a felhasználóbarát multi-touch trackpad segíti, az alkalmazások gyors futtatását pedig a Moverio 1.2Ghz-es, kétmagos processzora biztosítja. Az akkumulátor élettartama 6 óra, így utazás közben sem merül le a készülék.

Az adatátvitelt a készülék Wi-Fi kapcsolat segítségével biztosítja, a Moverio Apps Marketről letöltött alkalmazásokat pedig 8GB-os, 32GB-ig bővíthető belső memóriába menti. A BT-200 okosszemüveg a Bluetooth 3.0, USB OTG, DLNA és Miracast kapcsolatoknak köszönhetően okostelefonokhoz és más készülékekhez is kapcsolódik.

 

 

A BT-200 okosszemüveg főbb jellemzői:

- Az egyetlen binokuláris, átlátszó okosszemüveg a piacon – tökéletes a virtuális valóság lehetőségeinek kiaknázására

- Észlelt kép akár 320 inches qHD felbontásban

- Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB OTG és Miracast kapcsolat

- Beépített szenzorok: kamera, giroszkóp, GPS, gyorsulásmérő, iránytű és mikrofon

- 1.2GHz-es kétmagos processzor és 1GB RAM

- 8GB belső memória, SD kártyával 32GB-ig bővíthető

- Akkumulátor 6 órás élettartammal

- Android 4.0.4 operációs rendszer

- Dolby Digital Plus biztosítja a moziszerű hangzást a felhasználóknak

- Kompakt és könnyű dizájn

- 3D tartalmak megtekintése

 

 

Vissza