Gingerbread támogatással bővülhet a BBM

Czipperer Dia - 2014. január 14.

Nagyon jó, hogy végre itt a BBM, és ezzel számos korábbi akadályt sikerült leküzdeni a platformok között. Igen ám, de sajnos nem mindet. Úgy tűnik, hogy elégedetlen felhasználó akad még a sorban.

Jelenleg a legújabb Android operációs rendszer a 4.4 KitKat, ám ez nem jelenti azt, hogy ezzel együtt az emberek többsége is ezt használná. A JellyBeannek is jó ideig tartott, amíg sikerült a Gingerbreadet letaszítani a trónról, pont azért, mert a felhasználói szokások lassabban változnak, mint az aktuális trendek.

És hiába a JellyBean a ma a legnépszerűbb Android, még akadnak szép számmal Gingerbreadesek, akik vagy ragaszkodnak a 2.3-hoz, vagy egyszerűen csak így kényelmes nekik. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy számos fejlesztő az applikáció készítése során ezt nem veszi figyelembe, és csak újabb Android verziókkal teszi kompatibilissé megoldását.

Sajnos így van ez a BlackBerry BBM applikációja esetében is, amely a 4.0 Ice Cream Sandwich rendszertől kezdve támogatja az eszközöket. Sokan felháborodtak ezen, hiszen az androidosok 21%-a még a 2.3-at használja.

Még egészen pontosan nem tudni, mi a terve a BlackBerrynek a jövőre nézve ezzel kapcsolatban, ám a vállalat által kiadott e-mailben azt írták, hogy jelenleg beta tesztelőket keresnek, akik Android 2.3-mal futó eszközökkel rendelkeznek. Az ő segítségüket kérik abban, hogy teszteljék a BBM-et készülékükön.

 

Forrás: Übergizmo.com

 

Vissza