Neptune Pine – androidos óramobil [Videó]

Czipperer Dia - 2014. január 13.

A CES 2014-en mutatkozott be a Neptune Pine nevű okos óramobil, amely nem csak külsőre vonzó, hanem felszereltsége is magáért beszél.

A Neptune Pine fedélzetén teljes funkcionalitású Android 4.1 operációs rendszer fut, és maga az óra két kamerát is tartalmaz.

A készülék – a méretektől eltekintve – ugyanúgy kezelhető, mint egy érintőképernyős telefon, és számos alkalmazást, funkciót találunk rajta: mintha egy mini okostelefont hordanánk a csuklónkon. Még SMS-t és e-mailt is írhatunk vele az Android billentyűzet segítségével. A betűk a háromnegyed kijelzőt kitöltik, így nagyobb méretben jelennek meg, kevesebb esélyt adva az elírásoknak.

A két kamera közül az egyik az előlapon van, így a készüléket csuklónkon viselve is remek képeket készíthetünk. A másik kamera a hátoldalon csücsül vakuval (5 megpixeles), ám ennek használata sem időigényes, ugyanis az óra egy mozdulattal kipattintható tartójából.

Annak ellenére, hogy könnyen kivehető, mindez csak egy bizonyos mozdulat hatására működik, egyébként biztonságosan a helyén marad.

A készülékről közvetlenül elérhető az internet, sőt, még telefonhívásokat is kezdeményezhetünk róla, hiszen nem csak a funkció adott, de az oldalához headsetet is csatlakoztathatunk. Van egy furcsább megoldás is, méghozzá, hogy kipattintjuk helyéről, és a fülünkhöz emeljük (emlékszünk hasonlóra a Galaxy Gearnél?).

Néhány jellemzőt fontos kiemelni a Pine-ról. 2,4 hüvelykes TFT kapacitív kijelzővel rendelkezik, amely 320x240 QVGA felbontással bír, és meghajtásáról egy Qualcomm  Snapdragon S4 1.2GHz Dual- Core ARM Cortex-A5 processzor gondoskodik. Az órában 512 MB RAM van, belső tárhelye pedig 8-tól 32-ig változhat.

Az okos óramobil technikai specifikációi már elérhetők a hivatalos oldalon, ahol már előrendelhető a kütyü 335 dolláros kezdőáron. 

 

 

Videó: Mashable.com

Vissza