Mikrobaölő üveget mutatott be a Corning

Farkas Norman - 2014. január 7.

A CES 2014-en mutatkozott be a Corning újdonsága, amely sterilen tartja a mobil eszközeink és monitoraink érintőkijelzőjét.

Bár praktikus, nem tartozik a leghigiénikusabb megoldások közé az érintőkijelző, hiszen a folyamatos tapicskolás folyamán számos baktérium tenyészhet rajta. Erre a problémára kínál megoldást a Corning új üvege, amely egyedülálló szerkezetéből adódóan megakadályozza a felületére felvitt mikroorganizmusok elszaporodását.

James R. Steiner, a cég vezére elmondta, hogy az új üveg nem csak ideiglenes védelmet nyújt mint az egyes kijelzőfóliák, hanem tartósan meggátolja a gombák, algák és baktériumok megtelepedését, ezáltal óvja egészségünket. Ezt az teszi lehetővé, hogy a védelmi mechanizmust már szerkezetében tartalmazza az anyag, nem pedig egy kopásra hajlamos bevonat formájában.

A Corning újdonságával nemcsak mobil eszközeinkben (tablet, phablet, okostelefon, laptop), hanem monitorainkban is találkozhatunk majd a jövőben, de nyilvános helyekre kitett, érintőkijelzős terminálokban is felhasználják, ami külön jó hír, hiszen ezeken a készülékeken rengeteg ember hagy „lenyomatot”.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza