Frissülnek a Sony QX mobilkamerák

Farkas Norman - 2013. december 20.

Januárban érkezik a japán gyártó QX sorozatú kameráinak szoftverfrissítése, mely Full HD videofelvételi képességgel és kiterjesztett ISO érzékenységgel teszi őket gazdagabbá.

A Sony idén mutatta be mobiltartozékként használható kameráit, amelyek felülmúlják az okostelefonokba épített egységek képalkotási képességeit. A praktikus QX sorozatú készülékek Wi-Fi kapcsolaton keresztül kommunikálnak a hozzájuk akár NFC-vel is csatlakoztatható eszközzel, amelyre nem csak az elkészült videókat és fotókat küldik át, hanem közvetítik a kereső élőképét is. Míg a QX10 tízszeres optikai nagyítással és 18,2 megapixeles szenzorral büszkélkedhet, addig a QX100 20,2 megapixeles képek készítésére is alkalmas.

A japán gyártó úgy döntött, kicsit felturbózza a kütyüket, ezért januárban kiad hozzájuk egy szoftverfrissítést, ami révén a szélesvásznú Full HD videók rögzítését is támogatják majd, fényérzékenységüket pedig ISO 3200-ra, illetve 12 800-ra is felemelhetjük.

 

 

Ez nem minden, ugyanis a napokban frissült a Sony mobilfotós alkalmazása, a Playmemories Mobile. Az Android és iOS platformokon egyaránt elérhető app 4.0-s verziójában egy képnézegető is helyet kapott, az iOS felhasználók pedig jelentős sebességnövekedést tapasztalhatnak – a gyártó szerint feleannyi időbe telik a kamerák Wi-Fi-s csatlakoztatása, mint korábban.

 



 

[Forrás: Engadget]

Vissza