Tizen készülékeket láthatunk az MWC-n

Farkas Norman - 2013. december 19.

A friss hírek szerint februárban, a Mobile World Congress során tárulnak a nagyközönség elé az első Tizen OS rendszer köré épülő készülékek.

A PC World egy sajtómeghívóra hivatkozta kürtölte szét a hírt, hogy a februári MWC 2014 során mutatkoznak be az első Tizen OS alapú eszközök. A meghívóban egyébként az olvasható, hogy a Mobile World Congress megnyitója előtt, február 23-án lesz a rendezvény, amelyen kiderül, hogy mennyit fejlődött a Tizen projekt és mik a legújabb köré épülő készülékek.

Ha most olvasol először a Tizenről, akkor érdemes tudnod, hogy, hogy egy mobil eszközökbe szánt operációs rendszerről van szó, amit a Samsung fejleszt az Intel, a Vodafone és a Fujitsu támogatásával. Az Android és az iOS ellenfelének ígérkező platform érdekessége, hogy nem csak okostelefonok és táblagépek, hanem számos háztartási (pl. okos hűtő), szórakoztatóelektronikai eszköz (pl. okos kamera) fedélzetén, de akár autókban is megállja a helyét. Ez nem véletlen, hanem a Samsung stratégiájának része, aminek keretében nem korlátozódik a mobilpiacra a rendszer terjedése.

A Tizen felhasználói felülete egyébként nem sokban különbözik az Androidétól. Erről tanúskodnak az alábbi képernyőfotók is, melyek az első Tizen alapú Samsung mobilból származnak:



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza