Október óta hétszeresére nőtt az iOS 7 készülékek aránya

Czipperer Dia - 2013. december 6.

Míg októberben, a megjelenés után nem sokkal még csak a frissíthető készülékek 10%-án futott iOS 7 operációs rendszer, addig mára ez az arány 74%-ra emelkedett.

A felhasználók közel háromnegyedének készülékén fut már az Apple operációs rendszerének legújabb változata. Mindez három hónappal a debütálás után. Október óta meghétszereződött azon készülékek száma, amelyeken a legújabb iOS 7 verzió fut. Ezeket az adatokat az App Store felhasználók készülékei alapján összegezték.

Ehhez jelentősen hozzájárultak az új modellek is, melyeken már ez a verzió fut (iPhone 5S és 5c, valamint az iPad 5 és a Retina iPad Mini). Azt még nem lehet tudni, pontosan hány iPhone-t és iPadet adott el az Apple az iOS 7 érkezése óta, a vállalati jelentések erre a negyedévre vonatkozóan csak a jövő hónapban érkeznek. Bár a kép kicsit világosabb az iPhone oldalán, az Apple ugyanis már közzétette az első hétvége eladási mutatóit (9 millió eladott modell). Ez már önmagában jelentősen hozzájárult az iOS 7 részesedéséhez is.

iOS 6 operációs rendszer jelenleg a készülékek 22%-án fut, míg a korábbi verziók megoszlási aránya 4%.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza