Okostelefon Akadémia 4.0: középpontban a keresés

Kütyü Magazin - 2013. november 26.

Mi mindent ad nekünk az internetes keresés? Tényleg a kezünkbe tette az egész világot, vagy belefulladunk az információáradatba? Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a keresési lehetőségekből?  A Telenor negyedik Okostelefon Akadémiáján szakértők, kutatók és fejlesztők járják körül, hogy miként változtatja meg mindennapi életünket a keresés.

A Telenor ismét várja az okostelefonok szerelmeseit november 27-én a VAM Design Centerben megrendezendő Okostelefon Akadémián. Az esemény fő témája a keresés, amelyről ismét számos érdekes előadás és program révén adnak aktuális képet a szervezők.

 



Előadások:

- Jóföldi Endre, a Precognox ügyvezetője, a kereses.blog.hu szerzője az okostelefonok révén kiemelkedő jelentőséget kapó kontextus alapú keresést mutatja be – „miért kaphatunk más találatot a hamburger szóra mobilon és asztali gépen?”

- Pintér Róbert, az eNet mobil kutatások vezetője az okostelefonok kínálta lehetőségek és a piackutatás összefüggését taglalja.

- Dencs Gábor a Firefox OS innovatív kereső funkcióját, az adaptív app-keresést mutatja be.

- Dojcsák Dániel, a HWSW újságírója a Google keresőmotorjának fejlődéstörténetéről beszél, érintve a kép- és hangalapú keresést és a közösségi funkciók hatását a keresésre.

- Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője újszerű módszereket mutat be, hogy legfőbb digitális társunk, az okostelefon milyen megoldásokat kínál a társkeresés terén.

- Németh Barbara, az UNICEF munkatársa a HelpAPP nevű okostelefon alkalmazást mutatja be, amellyel az erőszak és a bántalmazás áldozataivá vált gyermekeknek nem kell többé kutatniuk a megoldás után, hiszen az ott lapulhat a zsebükben.

- Karáth Balázs, a FindDroid fejlesztője bemutatja, hogyan kereshetjük meg elveszett okostelefonunkat.

- Várnagy Priszcilla, a Be-novative alapítója „Hogyan keres egy startup” előadásában megosztja, mit tehet egy startup, ha megvan a jó ötlet és már csak a befektető hiányzik.

Az előadások mellett természetesen a legnagyobb eszközgyártók újdonságai is megtekinthetők lesznek az eseményen. Biztosan ott lesznek az Alcatel, az Asus, a Huawei, az LG, a Nokia, a Microsoft, a Samsung és a ZTE legérdekesebb készülékei és képviselői, az Expo teremben hazai fejlesztők témához kapcsolódó applikációi láthatók, illetve a Firefox sarokban az új mobilplatform nagykövetei a Firefox OS bemutatása mellett várják az érdeklődők kérdéseit, véleményét.

Fentieken túl egyéb szórakoztató programokkal is készülnek a szervezők. A színpadon önként jelentkezők csaphatnak össze egy keresőverseny keretében, ahol bebizonyíthatják, kinek az ujja fürgébb és elméje pallérozottabb, ha egy összetett kérdésre kell gyorsan helyes választ találni okostelefon segítségével. Az est folyamán pedig még QR kódos rejtvényfejtő játék és Okostombola is lesz.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Részletek az esemény Facebook oldalán találhatók.

 

 

Vissza