Új Google fejlesztés a gyermekpornográfia ellen

Czipperer Dia - 2013. november 19.

A Google bejelentette, hogy az elmúlt három hónapban több mint kétszáz ember dolgozott azon, hogy új technológiát fejlesszenek ki annak érdekében, hogy blokkolják a gyermekpornóhoz kapcsolódó internetes keresési eredményeket.

David Cameron, brit miniszterelnök júniusban azt követelte a Google-től és más internetes óriásoktól, hogy távolítsák el a gyermekek bántalmazását ábrázoló képeket az internetről. Ezután a Google nagy munkába kezdett. Finomhangolta algoritmusát, hogy megtisztítsa keresési eredményeket több mint 100 ezer lekérdezés esetében, amelyek összefüggésbe hozhatók gyermekek szexuális zaklatásával.

A változások több mint 150 nyelven lépnek majd életbe, vagyis valóban globális hatású lesz. Most azonban egyelőre csak az angol nyelvű oldalaknál tapasztalható a változás.

A Microsoft is hasonló korlátozásokat vezet majd be a Bing és a Yahoo kapcsán. A Bing és a Google kereső együtt szinte lefedik az internetes kereséseket 95%), így megkerülhetetlen volt számukra, hogy Cameron nyári felhívásának eleget tegyenek.

A Google a jövőben a YouTube-on is hasonló technológiák kívánnak bevezetni, amely képes azonosítani az ilyen jellegű videókat.  

A vállalat már azon is dolgozik – többek között gyermekvédelmi szervezetekkel együttműködve – , hogy egyre több figyelmeztetés jelenjen meg az interneten, amelyek arról tájékoztatják az embereket, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések illegálisak, és elmagyarázza nekik, ha gondjuk van, hol kaphatnak segítséget.

Forrás: TheNextWeb.com

Vissza