Nyakra tetoválható mikrofont védetett le a Motorola

Farkas Norman - 2013. november 7.

Nem vicc! A Google kezében lévő amerikai gyártó legújabb szabadalmi beadványában egy torokra tetoválható mikrofonról olvashatunk, amely közvetlenül a hangszálak rezgéséből gyűjti az információkat, így rendkívül hatékonyan képes kiszűrni a háttérzajokat. A kérdés már csak az, vajon ki használna szívesen egy ilyen eszközt.

A Motorola kissé furcsán értelmezte az egyre gyakrabban szóba kerülő viselhető okos eszközök fogalmát, legalábbis a gyártó egyik szabadalmi beadványa erre utal: egy nyakra, pontosabban a torokra tetoválható mikrofont szeretne levédetni, amely közvetlenül a hangképző szerveink rezgéseiből nyeri az infókat, ezáltal teljesen képes kizárni a háttérzajokat. Az első hallásra nem túlságosan vonzó kütyü valamilyen vezeték nélküli technológiával (valószínűleg Bluetooth, illetve NFC) kommunikál a hozzá csatlakoztatott okostelefonnal vagy táblagéppel, és egy miniatűr akkumulátorból nyerheti az energiát. Persze itt felmerül a kérdés, hogy a telep vajon újratölthető-e vagy sem, s ha igen, akkor hogyan?

A szabadalmi beadványban azt is megemlíti a Motorola, hogy az eszköz „egyéb állatok” esetén is alkalmazható, ami finoman szólva rosszul hangzik, ráadásul nehéz elképzelni, hogy milyen előnyei lehetnek egy állatra tetovált mikrofonnak.

A jó hír, hogy ha a Motorolának sikerül levédetni a felettébb szokatlan megoldást, a többi gyártó valószínűleg nem fog próbálkozni hasonló készülékek piacra dobásával.

Egyébként te mit gondolsz? Szerinted is furcsa oldalról közelítette meg az amerikai vállalat a viselhető eszközök kérdését, vagy jónak tartod az ötletet, s akár te is szívesen tetováltatnál magadra egy efféle masinát?

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza